Cinema

Sèries de televisió

Matant a Girona i en llengua catalana

projecció ·

La sèrie d’HBO ‘Killing Eve’ sorprèn els gironins donant protagonisme a la ciutat i fent que la protagonista parli en català a l’escena

Els fans i seguidors de la sèrie Killing Eve sabíem que aquesta nova temporada es localitzaria parcialment a Barcelona, on al llarg de l’any passat van passar-hi uns dies de rodatge. El que no imaginàvem és que la protagonista, l’assassina a sou Villanelle, es desplaçaria a la ciutat de Girona per cometre el primer encàrrec i que, per acabar-ho d’adobar, ho faria parlant en català.

L’arrencada d’aquesta esperada tercera temporada ha estat apoteòsica, en tots els sentits. Amb un primer episodi d’aquesta sèrie que emet setmanalment la plataforma HBO que va aixecar molts comentaris a les xarxes socials: per una banda, els barcelonins orgullosos que hi aparegui una ciutat vibrant i colorista –un xic almodovariana, tot s’ha de dir–; per l’altra, els gironins al·lucinant per la presència inesperada de la seva ciutat –destacada amb un títol que omplia la pantalla– i, així mateix, els catalans en general entusiasmats perquè l’espia russa demostrés a l’escena gironina en concret el domini de la nostra llengua abans de matar la propietària d’una botiga d’espècies que en realitat, tal com s’ha demostrat, es va filmar al barri barceloní d’El Born i els interiors, en un estudi de Londres. No passa res, una trampa habitual en el món audiovisual, com quan El perfum es va rodar a Girona fent veure que era Grassa o Joc de trons per recrear una ciutat costanera imaginària.

El fet que el personatge que interpreta Jodie Comer parli català no ha de sorprendre tampoc tant, més enllà que normalment aquesta llengua no es reflecteix a les pantalles i que la realitat lingüística hagi estat respectada per una sèrie internacional com BBC America. Perquè els que seguim la sèrie ja sabem que la nostra estimada assassina psicòpata russa, a més de dominar un gran catàleg de maneres per cometre els crims, és una talentosa poliglota.

Killing Eve està protagonitzada per Jodie Comer i Sandra Oh i ha estat nominada cada any i ha guanyat diversos premis Emmy.

Paral·lelament, fa unes setmanes, també a HBO, es va estrenar la nova temporada de Westworld, la sèrie distòpica basada en el llibre i el film Almas de metal (1973) sobre la rebel·lió d’un grup de robots d’un parc temàtic futurista. L’expectació era màxima i en aquest cas va ser per poder comprovar com llueix Besalú, on es van localitzar algunes de les escenes, concretament recreant un poble italià envaït per l’exèrcit nazi i a la caça dels partisans rebels. Apareix al final dels títols de crèdit del primer episodi i enllaça l’acció al llarg de tot el segon capítol. Espectacular, com diu un amic besaluenc i que nosaltres subscrivim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona