Arts escèniques

El Teatre Grec preveu més accessos per esglaonar l’entrada i sortida

El festival serà una referència per obrir tots els teatres al setembre

S’ha doblat el nombre d’acomodadors

El Festival Grec ha previst que cada dia es faci una auditoria per revisar possibles millores en el protocol d’entrada i sortida del teatre. Les aportacions es compartiran amb les sales i serviran per provar les fórmules més adients a tots els teatres, aquest setembre. El director del Grec, Cesc Casadesús, ja ha advertit que són dels primers festivals europeus que obren i que ho volen fer amb prudència. El Grec s’inaugurarà el 30 de juny (i l’1 de juliol) amb una actuació de Baró dEvel i un grup d’artistes (Frederic Amat en farà la proposta plàstica). L’actuació vol ser un homenatge al personal sanitari que ha estat treballant en primera línia aquests mesos de pandèmia. Es reservarà una part de la capacitat per convidar-los, va explicar ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El festival manté el pressupost de 3,3 milions d’euros, tot i que s’ha rebaixat el preu de les entrades (15 euros per espectacles d’adults; 5 euros per familiars) per fer-ho accessible.

Per tal de poder diversificar al màxim, d’entrada s’ha doblat el nombre d’acomodadors i tècnics (ara seran una trentena per funció). Es demanarà que sempre hi hagi la distància física entre els espectadors i, un cop asseguts a la butaca, es podran treure la mascareta (perquè estan garantides les distàncies mínimes), tot i que se’n continuarà recomanant l’ús.

Per evitar aglomeracions es demanarà que l’accés d’entrada i sortida a l’Amfiteatre Grec (fins a 800 persones) sigui esglaonat. No hi haurà servei de restauració després de l’actuació (els espectadors trobaran els bars del Poble-sec oberts) i, abans de la funció, es podrà fer un mos a partir d’un servei de barra ràpid (es dispensarà menjar i beguda i es podrà prendre fora de la barra).

En les sales tancades es mantindrà la capacitat al 30%, encara que, si s’arriba a la fase 3, hi hauria la possibilitat d’incrementar el públic. Tot i així, la proposta ha estat traslladar els espectacles de petit format en una sala de mitjà format i així poder espaiar els espectadors.

El Grec reduirà a 48 les actuacions d’aquest juliol. Cal afegir-hi les 36 propostes de Grec obert (amb propostes en línia) i els 24 espectacles que s’estrenaran abans del juliol vinent, en la programació regular dels teatres.

LA XIFRA

15
euros
té el cost d’una entrada d’un espectacle adult al Grec. Es podran comprar entrades a partir de divendres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona