Música

Luw, llançat a la immensitat

El guitarrista i cantant gironí Lluís Costa publica el primer disc del seu nou grup

La immensitat no s’assoleix en un dia, menys encara en temps de pandèmia. Però aquí tenim finalment Viatge a la immensitat, el primer disc de Luw, el nou projecte del gironí Lluís Costa , músic de llarga trajectòria tant als escenaris com al seu propi estudi de gravació, el Soundclub de Salt, on exerceix com a productor i enginyer de so per a altres formacions. I també per crear les seves pròpies cançons.

“Les cançons de Viatge a la immensitat les he anat recopilant durant els últims cinc anys, però les vaig començar a gravar seriosament el 2019, en un període de quatre setmanes. De fet, ja ho tenia tot gravat perquè el disc es pogués publicar a principis del 2020, quan vaig tocar al Festival Neu! Però va arribar la pandèmia i el vam ajornar primer al maig, després a l’octubre, i ara ha sortit finalment el gener del 2021.” Lluís Costa va aprofitar el confinament per tornar a mesclar les cançons entre el març i el maig, per “aconseguir un so diferent, més càlid”.

Tornar al rock

A diferència del seu projecte anterior, Costa 59, en què es va desmarcar voluntàriament del rock –“M’agrada molt Bowie, com a exemple de músic que no para quiet i que intenta no fer sempre el mateix”–, però ara hi torna amb Luw. “En el disc hi ha uns quants mitjos temps, però també molta energia, i combino moments tranquils i moments de soroll, que és el que tenia ganes de tornar a fer ara.”

A més de la guitarra i la veu, Lluís Costa va gravar pràcticament tots els instruments del disc, excepte la bateria (Toni Molina) i algunes col·laboracions: els cors de Manel Lets Casadevall, el saxo i el sintetitzador d’Adrià Bauzó en un parell de temes i el piano de Shanti Gordi i la veu de Marta Pérez a Mil planetes, el primer single, després del qual es va llançar Aquesta terra. Lluís Costabella, amb qui va tocar a Kitsch, és coautor de lletra d’El monstre, i l’artista Joan Mateu, que va tocar el baix amb Costa a Barri Baix, ha dissenyat la coberta i el llibret.

“He intentat abraçar tots els estils que m’agraden dels anys seixanta, setanta, vuitanta, noranta... per acabar definint l’estil de Luw. Sobretot volia que tot el que vaig gravar a l’estudi es pogués tocar en directe sense gaires canvis”, explica Costa, que té una banda formada per Molina (bateria), Casadevall (guitarra i veus), Javi Galván (baix) i Albert Casellas (teclats). De moment, només han pogut fer un parell de concerts, però esperen poder començar aviat les presentacions del disc, la primera molt a prop de casa, a El Canal de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú