Cinema

Dos darrere la càmera

Els germans Albert i Pau Sansa estrenen a Filmin i als cinemes Arinco de Palamós el seu primer llargmetratge, ‘Los pájaros no vuelan de noche’

Els cinemes Arinco de Palamós estrenen avui Los pájaros no vuelan de noche, un llargmetratge dirigit pels germans Albert i Pau Sansa Pac. Aquest film, de suspens psicològic, es pot veure des d’ahir a la plataforma Filmin, que ja l’ha adquirit.

Aquesta seria una de les moltes estrenes que integren les cartelleres de les plataformes digitals si no fos perquè és la culminació d’un projecte vital que aquests joves, en Pau i l’Albert, de 22 anys, germans bessons, van iniciar ara fa més d’una dècada. De petits ja els va agafar la fal·lera pel cinema, i no l’han perdut mai més. Amb poc més de 12 anys van descobrir que aquesta afició era una professió i ho van començar a tenir clar. “A casa –explica Pau Sansabrià (de nom artístic, Sansa)– hem respirat de petits el cinema, ja pels nostres pares o tiets, que feien crítiques.” A primer d’ESO, i després de jugar amb la càmera ells dos, en què un filmava i l’altre feia d’actor, van rodar el que consideren el seu primer curt, The Trunk, i des de llavors han realitzat més d’una vintena de treballs.

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, considerat com un prestigiós centre de formació, va ser per a ells el pas natural. Pau explica com, d’una manera molt espontània, es va anar formant un equip de persones amb diferents vocacions.

“Aquest llargmetratge, el primer –explica Pau Sansa–, el vàrem fer des de la il·lusió. No sabíem ben bé on es ficàvem, la veritat, i ha estat una gran escola.” Amb els 2.000 euros que van reunir van rodar el film, i gràcies a l’aportació de 5.000 més de la productora Nanofilm Producciones, van poder fer la postproducció. Projectada a diversos festivals, com ara Sitges, i amb l’inconvenient de la pandèmia, el treball ara es pot veure a Filmin i als Arinco de Palamós, amb tot l’equip. Els germans, però, ja preparen un nou projecte amb la seva productora, Redstar Films.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona