Arts escèniques

Joan Ollé reivindica el dret a la “presumpció d’innocència” i lamenta que la condemna mediàtica estigui “dictada”

El director teatral, acusat d’assetjament sexual i abús de poder, diu que vol aclarir els fets davant els òrgans de l’IT

El director teatral Joan Ollé, acusat d’assetjament sexual i abús de poder, ha reivindicat el seu dret a la “presumpció d’innocència”, que entén “tan fonamental com la llibertat de premsa”.

En un comunicat remès al programa de la Ser on col·labora, ‘Aquí, amb Josep Cuní’, ha assegurat que no vol “altra cosa que comparèixer com més aviat millor” davant dels òrgans competents de l’Institut del Teatre (IT) i la Diputació de Barcelona per aclarir l’“assumpte”. “No vull entrar al ball d’aquesta encesa justícia paral·lela, mediàtica i de xarxes, tot i que la condemna ja ha estat dictada”, ha afegit.

Ollé, que aquest dilluns va ser apartat de la docència, ha agraït les “paraules de suport rebudes”.

La Junta de l’institut va acordar “iniciar el protocol” per casos de denúncies d’assetjament denunciats i ha obert una investigació interna de la Comissió de Prevenció i Investigació d’Assetjaments. La comissió va rebre l’encàrrec d’investigar les “diverses acusacions” que recull la investigació del diari Ara i que assenyalen principalment tres professors de la casa. En relació amb Joan Ollé, Puyo, en qualitat de directora general de la institució, va decidir “apartar cautelarment” Joan Ollé de les seves classes mentre es du a terme la investigació.

“Amb els alumnes hem conclòs que el protocol és una eina imprescindible, però que per motius ‘x’, o perquè nosaltres no li hem donat la publicitat necessària, no el coneixien”, va assegurar. Puyo va admetre que tot i els casos denunciats ara a través de la premsa, des que és directora de l’Institut del Teatre només s’ha registrat una “queixa escrita” l’any 2016 envers la qual la direcció “va actuar, potser sense el resultat que s’esperava”.

La setmana passada se n’hi va sumar una nova denúncia “que ja està a la Comissió”, segons va informar. Aquesta queixa es va presentar divendres i afecta també a Joan Ollé, segons van confirmar a l’ACN alumnes de l’Institut del Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona