Música

Les parades de llibres i flors de Sant Jordi es traslladaran a la Copa

L’Ajuntament de Girona reservarà les parades de la fira mercat de la diada a les llibreries i floristeries de la ciutat per fomentar-ne la reactivació econòmica

L’esplanada de la Copa, l’espai tradicional de les barraques de les Fires de Sant Narcís, serà també aquest any l’espai triat per l’Ajuntament de Girona per traslladar-hi la “Fira mercat de Sant Jordi”, és a dir, les parades de llibres i de roses que habitualment ocupen la Rambla i la plaça de Catalunya durant la diada del 23 d’abril. “Enguany el consistori, d’acord amb els gremis de llibreters i de floristes, ha decidit canviar l’emplaçament després d’analitzar diverses alternatives”, per tal de garantir el compliment de les mesures per prevenir la Covid-19, segons el comunicat fet públic ahir. Segons l’Ajuntament, la Copa és l’espai més adequat perquè “conjuga la possibilitat d’efectuar el control d’aforament que garanteixi la seguretat de les persones i alhora permet un flux de compradors elevat que facilita una bona dinàmica de vendes”.

Una altra de les novetats de la fira mercat de Sant Jordi és que hi haurà només parades de llibreries i floristeries de Girona. D’aquesta manera es vol fomentar la “reactivació econòmica d’aquests dos sectors afectats per la crisi de la pandèmia”. A més, aquests establiment també podran instal·lar per Sant Jordi una parada de venda davant dels seus locals. Les persones interessades ja poden sol·licitar, fins al 31 de març, l’estand a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Girona. Com va remarcar ahir la tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, “Sant Jordi té una vocació social i cultural, però alhora és un esdeveniment de promoció de la ciutat i de dinamització econòmica.”

La fira mercat de Sant Jordi estarà oberta de les nou del matí a les nou del vespre, i l’espai estarà tancat de manera que només s’hi podrà entrar o sortir per uns punts determinats. En tot moment es garantirà un aforament màxim del 30%, hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i es compliran totes les mesures de seguretat que el Procicat disposi. Les parades estaran instal·lades de manera que es garanteixi la distància de seguretat establerta per respectar el pas dels vianants. També hi haurà una zona única on tots els autors podran signar els seus llibres. Durant la diada no estarà permesa la venda ambulant pels carrers ni davant dels centres escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS