Música

El flamenc més jazzístic s’instal·la a Banyoles

La cantant Mariola Membrives, resident de l’Ateneu, hi oferirà un concert dissabte

Dissabte començarà l’onzena edició de la residència artística de l’Ateneu de Banyoles amb el primer dels tres concerts que oferirà la seva titular, la cantaora Mariola Membrives, acompanyada de la GIOrquestra . Interpretaran El amor brujo i Canciones antiguas españolas, de Manuel de Falla. Les entrades ja estan exhaurides des de fa dies. L’artista cordovesa és el rostre més visible de la fusió del flamenc i el jazz i com a tal s’ha creat un gran prestigi. La residència inclourà dues actuacions més: el mes de juny cantarà acompanyada del pianista Chano Rodríguez (tango, jazz i bolero) i el novembre oferirà un concert resultat d’un work in progress en l’estada d’una setmana que farà a Banyoles. L’espectacle es basarà en el Yerma, de García Lorca, escriptor de referència de la cantant.

“Membrives diu que el que fa no és flamenc”, va explicar ahir Rafel Juanola, president de Joventuts Musicals , JJMM, de Banyoles –l’entitat organitzadora, junt amb l’Ajuntament– per il·lustrar el fet que el gènere que interpreta aquesta cantaora és a l’abast d’un public molt heterogeni. El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, va elogiar el nivell de les residències. “Contribueixen a millorar el pedigrí cultural de la ciutat”, va dir.

Diumenge, a Olot

El concert de Membrives i la GIO –dirigida per Francesc Prat– també s’oferirà al Teatre Principal d’Olot, diumenge. Aquest espectacle inclou la interpretació del Concert per a clave i cinc instruments de Falla, per la pianista Marta Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES