Música

Crònica

música

En l’altra bombolla

Va començar el concert amb Kevin (2018), de pop que es bressola hipnòticament, però va ser al cap d’un quart d’hora que la bombolla sonora i sensorial, aquella atmosfera elegant i sensible que creen les cançons de Ferran Palau (Collbató, 1983), es va tornar més aquosa, líquida; gairebé a punt per capbussar-s’hi. És l’experiència que es té quan s’escolten en directe els temes del seu cinquè disc, Parc (2021), que té amb la cançó Amor una gran declaració d’intencions. Ferran Palau deixa constància d’aquest segell intimista, de música flotant a base de sintetitzadors però també d’un català exquisit i bellíssim, que s’hauria de reivindicar més sovint. És l’excel·lència d’un disc amb la diversitat de gènere, i la diversitat, en general, com a missatge vital. La veu, volgudament ambigua d’Amor, que canta a aquest amor que ho és tot, i que deixa un rastre de felicitat absoluta, és mel.

Ferran Palau, un dels fundadors del grup Anímic i dels músics i compositors més excepcionals del país, va estrenar Parc, al festival Strenes , dissabte al vespre a l’Auditori de Girona amb un directe impecable acompanyat de banda i en un concert que va ser escoltat i sentit com una llarga i absorbent abraçada en temps pandèmics, en què els concerts programats esdevenen actes de suport a la creació, sense restriccions. Així ho entenen des del festival Strenes, que va reivindicar el salconduit cultural. Tot i les anul·lacions pel confinament comarcal, Strenes va mantenir la programació.

De Parc destaquen la guitarra de Jordi Matas, que, precisa, sobresurt dels sintetitzadors relaxants al final de Reflexe, i la veu, sempre xiuxiuejant de Ferran Palau, amb lletres que són poc més que haikus, que amb poc diuen molt. “No recordo quan va ser / T’enyoro i ferida / Plores perquè no t’entenc / I gira i gira”, es canta a Lluny . Cel clar, composta durant el confinament i en què el músic busca l’aire enmig de l’ofec de la calma, i El meu lament, un clàssic, van cloure la tanda de bisos. Després de l’estrena a Girona, Ferran Palau continua fent gira amb Parc; el 24 d’abril al festival Guitar BCN de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona