Llibres

Un conte amb molts finals

Catorze autors reconeguts han continuat, a proposta d’El Punt Avui, el conte ‘La mort de l’autor’, de Najat El Hachmi. Els finals, en el diari especial de Sant Jordi

El Punt Avui convida també els lectors a escriure un final. Els publicarem al web el dia 23

Un conte amb molts finals. Aquesta és la proposta literària d’El Punt Avui per a aquest Sant Jordi. El conte es titula La mort de l’autor i és obra de l’escriptora vigatana Najat El Hachmi, guanyadora de l’últim premi Nadal amb Dilluns ens estimaran i guardonada també amb altres premis destacats, com ara el Ramon Llull, el BBVA Sant Joan i el Ciutat de Barcelona.

Najat El Hachmi situa l’acció de La mort de l’autor el mateix dia de Sant Jordi. Els protagonistes són un “escriptor” d’èxit –un no-autor, com l’anomenava El Hachmi– a qui acompanya per les parades l’Esmeralda, la representant de l’editorial. Tot plegat en un Sant Jordi en pandèmia, com serà el que se celebrarà enguany.

Catorze escriptors destacats de la literatura catalana van acceptar el repte d’El Punt Avui de continuar el conte de l’autora vigatana. Es tracta de Montse Barderi, Maria Mercè Roca, Mar Bosch, Núria Esponellà, Assumpció Cantalozella, Olga Xirinacs, Gemma Pasqual, Rosa Calafat, Núria Cadenes, Irene Pujades, Martí Gironell, Gerard Quintana, Melcior Comes i Albert Vilaró. Entre tots plegats sumen uns quants premis i milers de llibres venuts.

El Punt Avui convida els lectors que ho vulguin a continuar també La mort de l’autor, que reproduïm en aquesta pàgina. Els poden enviar al correu [email protected]. Els publicarem al web del diari el dia de Sant Jordi.

Totes les novetats, avui i tota la setmana

El Punt Avui ofereix, avui, als lectors una selecció de les principals novetats d’aquest Sant Jordi que, tot i ser en pandèmia, no té res a envejar, per nivell i volum d’obra publicada, a les diades d’altres anys. En l’edició d’avui, els lectors hi trobaran fitxes amb els llibres més destacats de narrativa en català, traducció, poesia i assaig (amb moltes novetats polítiques) i, al llarg de la setmana, en diferents temes, entrarem en detall en cadascun d’aquests apartats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona