cultura

La contra

Santa Florentina resisteix

El prestigiós festival de música clàssica nascut al castell de Canet manté, tot i els temps adversos, una altra edició, la dotzena, que començarà dissabte vinent

No són bons temps per als gèneres musicals especialitzats i qualificats, sovint amb poc coneixement de causa, d'elitistes. Però les frases fetes, recull de la saviesa popular, a vegades hi són perquè no es compleixin, i precisament això és el que vol defensar la dotzena edició del Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina de Canet, que enarborant la bandera de la música clàssica torna, un estiu més, a omplir de destacats intèrprets els jardins del magnífic edifici. Aquest any, les actuacions es concentraran al pati d'armes, començaran aquest dissabte i acabaran el 21 d'agost. La llista d'actuacions, doncs, comptarà amb l'afegit d'un marc incomparable entre els murs d'un castell reformat per un canetenc d'adopció i de cor, l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. El director del festival, Carlos Hartmann, explica: “Gràcies a la fidelitat del públic que ens ha honorat amb la seva presència –any rere any–, a les institucions i als patrocinadors, hem presentat un programa variat i d'excel·lent qualitat”.

El concert inaugural serà aquest dissabte i serà a càrrec del Cor Harmonia, nat a Calella, acompanyat al piano per Ricardo Estrada i que oferirà un programa de grans cors d'òpera. Hartmann també destaca tres concerts més, que coincideixen amb la commemoració d'aniversaris de grans compositors. El primer, el 31 de juliol, celebrarà el bicentenari del naixement de Robert Schumann, a càrrec del pianista Daniel Blanch i la violinista Kalina Macutaés. El 5 d'agost, tres solistes de l'Orquestra de Cambra de Barcelona dirigides per Ricardo Estrada oferiran les peces més destacades de Giovanni Battista Pergolesi, coincidint amb el tricentenari del naixement del compositor. L'últim esdeveniment que coincideix amb un aniversari es farà el 12 d'agost i serà a càrrec del pianista letó Vestards Simkus, que oferirà un programa íntegrament dedicat a Frédéric Chopin, de qui es commemora el bicentenari del seu naixement. El programa es completarà el 7 d'agost amb un recital de José Manuel Zapata, amb Ricardo Estrada al piano; l'actuació, el 14 d'agost, de l'orquestra de cambra I Musici di Vivaldi, acompanyada del violinista Glauco Bertagnin; el concert del Trio Goldberg amb l'incombustible violinista, i finalment, la participació de tres tenors: Álex Vicens, Ji Min Park i el mataroní Josep Fadó, que oferiran un repertori variat, amb cabuda tant per a àries de Verdi com per a cançons populars catalanes i italianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant