Altres

Arquitectura sensible

Els cinc projectes finalistes catalans d’arquitectura dels premis FAD 2021 es mostren transformadors i sensibles a l’entorn i qüestionen maneres d’habitar

Les obres s’exposaran al Disseny Hub i els premis FAD es faran públics el 15 de juliol

Una arquitectura sensible a l’entorn i transformadora que qüestiona maneres d’habitar. Així s’han definit les obres finalistes als FAD 2021 d’Arquitectura, que ahir es van fer públiques. El jurat professional de la 63a edició dels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, un dels guardons més longeus d’Europa en aquest àmbit i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica, ha seleccionat els projectes finalistes d’un total de 471 obres presentades, de les quals s’han triat 21 projectes finalistes i 38 obres seleccionades en les diferents categories.

En la categoria d’arquitectura el jurat ha destacat projectes que interpreten amb sensibilitat paisatges construïts o naturals, que troben oportunitats a transformar més que a inventar, que qüestionen maneres d’habitar i reflexionen sobre les possibilitats de materials i sistemes constructius. Dels nou finalistes, n’hi ha cinc que han correspost a equips d’arquitectes catalans: Habitatges socials a Cornellà ((Peris+Toral arquitectes, Barcelona), Bloc 6x6 (Bosch.Capdeferro Arquitectura, Girona), Fabra & Coats & habitatge social i castellers (Roldán Berengué arqts., Barcelona), Edifici d’habitatges plurifamiliar a Sant Pere de Ribes (Data Arquitectura i Enginyeria SLP-DATAAE, Barcelona), Ca la Closa, una casa amb dos refugis al Priorat (Núria Salvadó, Tarragona). Es dona la circumstància que tres d’aquestes obres finalistes al FAD també són de la Biennal Espanyola de Arquitectura: Habitatges socials a Cornellà, Bloc 6x6 i Fabra & Coats & habitatge social i castellers.

Pel que fa a la categoria d’interiorisme, destaca una tendència d’intervencions que estenen els límits de l’interiorisme i, de cinc, quatre són de Barcelona: Space ECH, Casa Omar i Sivasdescalzo headquarters. En la categoria de ciutat i paisatge s’han destacat projectes que posen l’arquitectura al servei de les persones, com ara dos de catalans: el conjunt de l’Illa de la Pietat, a la ciutat de Vic, i l’adequació paisatgística del recinte emmurallat i la capella del castell de Jorba. Finalment, en la categoria d’intervencions efímeres, s’han destacat intervencions que, tot i ser efímeres, doten de sentit i valor comunicatiu i evocador l’objecte en si mateix. Aquí sobresurten Re-enactment: Lilly Reich’s Work Occupies the Barcelona Pavilion (Barcelona) i Fontada, a les fonts de Sant Roc d’Olot.

Els premis FAD es faran públics el 15 de juliol i les obres es podran veure exposades al Disseny Hub Barcelona de l’1 de juny al 29 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda