cultura

La imatge estiueja a Olot

170 autors d'arreu del món participen en la IX Biennal Olot Fotografia, que s'inaugurarà dissabte

Els comerços s'aboquen a la mostra

La frase
És la continuïtat d'una tradició a la ciutat i una oportunitat per a nous talents
Anna Torrent
Regidora de cultura

La capital de la Garrotxa es disposa a viure un mes d'agost molt interessant des del punt de vista creatiu, tenint en compte l'envergadura que està aconseguint Olot Fotografia. Dissabte al migdia s'inaugurarà als claustres de l'Hospici la novena edició d'aquesta mostra biennal, una iniciativa sorgida de l'afició local de manera modesta i ara plenament consolidada en l'agenda cultural olotina –i cada vegada més, en la catalana–, que aquest cop reunirà obra d'uns 170 autors, distribuïda en una seixantena d'escenaris diferents. Els treballs provenen principalment de Catalunya –la presència olotina és remarcable– però també de moltes altres parts del món.

Fidel a la idea fundacional, la mostra d'aquest any reuneix fotògrafs primerencs, encara que a la llista hi ha excepcions remarcables, com ara la xilena Carolina Cortés, les madrilenyes Isabel Tallos i Lola Guerrera o el barceloní Miquel Galmes.

No hi ha ni un tema, ni una tècnica ni un format concrets que encotillin la participació –l'associació que organitza l'esdeveniment deixa aquests aspectes totalment oberts–, per la qual cosa el visitant es trobarà un ventall d'estils i continguts completament heterogeni: des de peces eminentment artístiques fins a reportatges de vocació documental. Aquest és probablement el principal atractiu de la cita olotina, que van presentar ahir a la premsa dos dels organitzadors –Joan Puigdemont i Carles Sitjar– i en representació de la institució que més hi col·labora, la regidora de Cultura, Anna Torrent.

Molts aparadors

Si ara fa dos anys, a tall d'experiment, s'hi van incorporar els aparadors com a espais d'exposició, aquest cop es pot dir que els comerços s'han implicat del tot en la mostra, fins al punt que una seixantena de conjunts fotogràfics els trobarem rere els vidres de botigues. Els edificis de l'Hospici i de l'antic convent del Carme continuen sent els dos escenaris de referència d'Olot Fotografia. Les sales municipals, algunes sales d'art privades, alguns espais de l'hospital de Sant Jaume i una vintena de bars i cafeteries figuren en la ruta de la mostra a Olot. Per primer cop s'ocuparan dos espais de fora: la cooperativa la Fageda, de Santa Pau, i l'espai Garum, de Lliçà d'Amunt.

Actes paral·lels

Al marge de les exposicions, Olot Fotografia inclou una taula rodona, un concert, visites guiades i una sessió fotogràfica de nu. Per participar en aquesta sessió –limitada a quinze persones– cal apuntar-se prèviament.

LA XIFRA

170
autors
provinents de diversos països exposaran la seva obra fins a finals d'agost en uns 60 espais diferents


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa