Art

La família del pintor Jaume Casacuberta dona una seixantena d’obres de l’artista al Museu de Manresa

Són 25 dibuixos, 18 aquarel·les i 12 pintures d’un dels noms més destacats de la ciutat en l’àmbit artístic

La família del pintor Jaume Casacuberta (1932-2020) ha donat una seixantena d’obres al Museu de Manresa. Es tracta de 25 dibuixos, 18 aquarel·les i 12 pintures d’un dels artistes més destacats de la ciutat en el darrer mig segle. També hi ha cinc obres d’altres pintors locals i gairebé tres-cents catàlegs d’exposicions de Manresa i del territori que signifiquen un important fons documental per al centre.

La donació arriba un any després de la seva mort i el museu s’ha compromès a garantir les condicions de conservació alhora que en facilitarà l’estudi i difusió. Aquest dijous s’ha signat l’acta de donació amb l’assistència de la viuda de Jaume Casacuberta, Antònia Martínez, la seva filla i el seu gendre com a representants de la família.

Jaume Casacuberta i Roma nasqué l’any 1932 a la Colònia Jorba de Calders. Des de petit ja va manifestar la seva vocació artística. Establert des dels catorze anys a Manresa, es va formar a l’acadèmia del pintor Evarist Basiana i va completar els seus estudis artístics a través de cursos per correspondència a l’escola Parramon de Barcelona. Treballador “incansable i d’esperit autodidacte”, fou membre fundador del Grup 13 i sempre estigué vinculat al Cercle Artístic de Manresa.

El pintor va retratar tots els racons de Manresa i part de la comarca a través dels seus olis, aquarel·les i dibuixos. També la vida més animada de la ciutat i l’entorn, com mostren els seus nombrosos treballs de temàtiques relacionades amb les fires i els mercats.

Aquest dijous s’ha firmat l’acta de donació amb la presència de la viuda de Jaume Casacuberta, Antònia Martínez, la seva filla i el seu gendre com a representants de la família. En representació de l’Ajuntament, hi havia la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols, i també el director del Museu de Manresa, Francesc Vilà Noguera.

Una de les missions del Museu de Manresa és conservar el patrimoni històric i artístic de Manresa i el Bages. Gràcies a aquesta donació, s’amplia la col·lecció d’artistes manresans del museu amb una de les figures cabdals del paisatgisme manresà i es valora el paper de Jaume Casacuberta en l’evolució artística de la ciutat i del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda