Arts escèniques

L’Institut del Teatre porta a la Fiscalia l’expedient obert a un professor per assetjament sexual

El docent expedientat està apartat de les aules com a mesura cautelar des del mes de març

L’Institut del Teatre ha posat a disposició de la Fiscalia de Barcelona l’expedient disciplinari obert a un docent de l’entitat en haver identificat indicis d’assetjament sexual en el seu comportament. A través d’un comunicat, l’Institut ha destacat que un cop finalitzada la instrucció per part de Diputació de Barcelona, i donat que s’han confirmat els indicis d’assetjament sexual, s’ha procedit a posar-ho en coneixement del Ministeri Fiscal perquè determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent.

La Comissió va obrir la investigació a partir d’una instància presentada per un alumne, i des d’aquest moment es va apartar el docent de les aules com a mesura cautelar.

A partir de l’informe elaborat al mes de maig per la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals es va iniciar el corresponent expedient disciplinari a fi de determinar la responsabilitat del docent denunciat.

En l’escrit, l’Institut del Teatre posa en coneixement de la Fiscalia els fets perquè pugui realitzar les diligències i investigacions que consideri oportunes, i determini si hi ha responsabilitat penal en la conducta del docent.

L’Institut del Teatre també va determinar a partir de l’informe de la Comissió obrir expedients disciplinaris a dos docents més de la institució, un per conductes inapropiades a l’aula, i l’altre per una falta greu per pràctica docent invasiva.

En el primer cas, s’ha produït la suspensió de l’expedient a causa de la de jubilació del docent. Davant aquest fet, i la impossibilitat per part de l’Institut del Teatre d’aplicar el règim disciplinari, s’està valorant la possibilitat d’emprendre accions per via judicial.

Pel que fa a l’expedient per falta greu per pràctica docent invasiva, s’ha determinat la suspensió de feina i sou del docent per un període de dos mesos i sis dies. La sanció està pendent d’execució a l’espera de la finalització del període d’al·legacions.

Accions de prevenció

L’Institut del Teatre ha posat en marxa aquest curs noves sessions de formació sobre assetjament sexual i abús de poder per a l’alumnat i el professorat de la institució. Són sessions periòdiques que s’impartiran de manera permanent a la institució per tal de garantir la sensibilització i conscienciació sobre aquests temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona