Arts escèniques

A Tempo tindrà rèplica a Sevilla

El Festival Temporada Alta, amb la Fundació Ciutat Invisible i el suport de la Fundació Banc Sabadell, ha aconseguit que el programa A Tempo d’impuls de les arts en viu abraci, pràcticament, tots els centres públics i concertats de Salt i Girona, en la seva cinquena edició. Com ja s’insinuava l’any passat, la prova d’èxit ha implicat que interessi més enllà de l’àrea d’influència del Temporada Alta. Aquest any arrenca una primera acció de formació de professors a Sevilla. El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, aclareix que només es pot desenvolupar en altres ciutats si hi ha una entitat arrelada que vulgui sumar-s’hi. Un cas similar a les rèpliques de programació a l’Amèrica Llatina del festival.

El programa A Tempo entén que és imprescindible l’accés de la cultura als centres d’ensenyament tant de primària com de secundària. Experimentar arts en viu amb alumnes pot ser una eina atractiva per reforçar contingut curricular, però sobretot perquè madurin en esperit crític. Ho confirmava ahir la professora de l’IES Escola Pia de Salt, Núria Martínez: “El teatre ajuda al creixement personal.” Sunyer hi insistia: A Tempo no s’ha dissenyat per fer augmentar l’assistència als teatres (tot i que és molt probable que alguns alumnes se sumin al programa de suport al públic jove Artèria del mateix festival, sinó “amb l’objectiu de disposar de ciutadans més formats”, alhora que compartint un mateix imaginari es garanteix un reforç social en les comunitats. Per Estel Solé, que ha col·laborat en les dues edicions del Torneig de Dramatúrgia per a instituts (els autors ajuden a fixar un text a partir de les propostes dels alumnes), aquest treball els descobreix un art en viu pel qual fins llavors no se sentien interpel·lats. De la relació amb els alumnes, sorgeixen oportunitats d’assistir a assajos generals.

Quines novetats hi ha en aquesta edició? Per una banda, a part de set espectacles pensats per representar-se dins de la mateixa aula, enguany es propiciaran dues obres que englobaran tots els alumnes del centre. Es tracta de Kumulunimbu, de la Cia. Ortiga (primària), i La partida, de la Cia. Vero Cendoya (secundària). José y Sus Hermanas desenvoluparan el programa Crea el teu projecte amb el professorat i alumnat de 3r d’ESO a l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt. L’objectiu és que aquest muntatge pugui figurar a la cartellera del Temporada Alta del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona