Música

La Marfà provoca l’‘Eclosió’ de Jambois i Sallet més Black

Els dos músics francesos i el nord-americà realitzen una residència i gravaran a la Marfà i actuen avui al Sunset

Gràcies als ajuts per a residències internacionals, que formen part del programa de suport a la creació de La Marfà, els músics i compositors francesos Olivier Jambois (guitarra) i Grégory Sallet (saxòfon) estan treballant aquesta setmana a les instal·lacions del centre de creació musical de Girona en el seu nou projecte, Eclosió, amb el prestigiós bateria nord-americà Jim Black com a convidat. Avui presentaran la seva Eclosió en un concert al Sunset Jazz Club (22 h), i demà gravaran el seu primer disc, també a La Marfà, amb Joan Melero als controls, per a un nou segell discogràfic. Tant al disc com al concert d’avui sonarà en un parell de temes la veu de Jordi Rabascall.

Jambois viu des de fa molts anys a Barcelona, Sallet està establert a Lió i Black, a Berlín. Els dos primers van començar a treballar junts el 2008, amb el Trio Enchant(i)er , que el 2011 va guanyar el concurs RéZZo del festival Jazz à Vienne, i va publicar dos discos. Ara Jambois i Sallet han recuperat la seva col·laboració en aquest nou projecte, al qual tots dos aporten composicions pròpies, amb bones dosis d’improvisació. Jim Black ha format part de diverses formacions com ara AlasNoAxis, BBC –amb Nels Cline de Wilco– i el seu propi trio, i ha col·laborat amb una llista inabastable de músics, entre ells Laurie Anderson i el pianista Uri Caine, amb qui va actuar ara fa deu anys a Girona. Divendres, Black també va oferir una master class a la Marfà.

Els tres components de Jambois / Sallet + Black: Eclosió –el nom oficial del projecte– han estat concentrats des de dimecres passat a la Marfà , amb llargues sessions de treball als seus bucs d’assaig. Remarquen que la seva Eclosió no és jazz o no és només jazz: hi ha improvisació, però també sonoritats pròpies de la música contemporània i altres influències. Sense límits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen