Música

Banyoles recorda la visita del gran Thad Jones fa 40 anys

El Taller de Música dedica una exposició, un concert i un audiovisual als pioners Seminaris Internacionals de Jazz

El 1980 va tenir lloc a Banyoles una iniciativa pionera: el primer Seminari Internacional de Jazz que tenia lloc a Catalunya i a l’Estat espanyol, gràcies al Taller de Músics de Barcelona. En aquell primer seminari, que va tenir continuïtat i va donar un nou impuls a l’escena jazzística banyolina i del Pla de l’Estany, hi va participar el gran trompetista i compositor nord-americà Thad Jones (1923-1986), que en aquell moment vivia a Copenhaguen i dirigia l’Orquestra de la Ràdio i Televisió de Dinamarca. Durant dues setmanes, a l’hotel L’Ast, s’hi van impartir classes de diversos instruments, composició, arranjaments, etc., i també van tenir lloc alguns concerts oberts. Aquella gran concentració de talent musical internacional a Banyoles va ser possible gràcies al trompetista argentí Américo Bellotto, la parella del qual, Lena Solfors, era entrenadora de rem i vivia a Banyoles.

Ara, uns quaranta anys després d’aquells fets decisius per a tota una generació de músics de jazz, el Taller de Música de Banyoles, organitzador del festival FEMJazz!, els recorda amb l’exposició Thad Jones: llavors de jazz a Banyoles, que s’inaugurarà divendres vinent a l’Espai Eat Art, on es podrà visitar fins al 18 de desembre. L’exposició, elaborada pel periodista Marcel Pujols, el realitzador Xavier Xef Vila i l’estudi de disseny Enserio, inclou fotos inèdites de Joan Comalat, Antonio Narváez i Elias Quiroga, retalls de premsa, cartells i una peça audiovisual de 35 minuts amb testimonis de persones que van participar com a professors o alumnes en el seminari. Un cop acabada l’exposició, el documental es podrà veure al web de FEMJazz!

Concert del GJP

A més, la big band Girona Jazz Project s’ha afegit a aquesta commemoració amb el concert Homenatge a Thad Jones , que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre a les 8 del vespre a l’ Auditori de l’Ateneu .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA