Música

música

Torroella recupera un oratori català del segle XVIII per obrir la seva 43a edició

El Festival de Torroella de Montgrí obrirà la seva 43a edició el 29 de juliol amb una producció pròpia de l’oratori Giuseppe riconosciuto, que va ser la primera obra estrenada a Itàlia pel compositor català Domènec Terradellas, el 1736. Aquesta partitura, rescatada el 1995 pel musicòleg Josep Dolcet, serà interpretada a l’Espai Ter per un ensemble d’instruments antics, Vespres d’Arnadí, i diverses veus solistes, sota la direcció de Dani Espasa. Abans del concert, tindrà lloc l’acció sonora Obertura a càrrec de l’artista visual i performer Mar Serinyà i l’artesà del so Marc Miserachs. Serà el primer dels 17 concerts programats fins al 18 d’agost pel festival empordanès, que s’ha presentat aquest matí a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat. Les entrades del festival es posaran a la venda al públic en general a partir de diumenge. Demà i dissabte es farà una venda preferent per als socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

“Proposem un recorregut musical de cinc segles amb què descobrireu noves emocions i perspectives que enriquiran la vostra vida i us ajudaran a créixer com a persones”, afirma Montse Faura, la directora del festival , que també té prevista una altra recuperació del patrimoni musical català, en aquest cas del segle XX: el poema simfònic Les illes Medes, de Juli Garreta, estrenat ara fa cent anys per l’Orquestra Pau Casals. Aquesta obra es presentarà uns dies abans de la inauguració oficial, el 14 de juliol, en un programa de temàtica marítima, a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el pianista Marco Mezquida, a l’impressionant escenari a l’aire lliure de la Punta del Molinet, just davant de les illes Medes.

També passaran pel festival l’Orchestra of the Age of Enlightment, amb el tenor i director Mark Padmore; Gli Incogniti i la violinista i directora Amandine Beyer; Maria del Mar Bonet & L’Arpeggiata; els pianistes Yuliana Avdeeva i Víkingur Ólafsson ; el Quartet Gerhard, que continua amb la integral dels quartets de Xostakòvitx; la Chamber Orchestra of Europe; l’Ensemble O Vos Omnes; Le Poème Harmonique; la soprano Erika Grimaldi amb Albert Guinovart al piano; Concerto Köln i la soprano Jeanine de Bique i, entre altres propostes, el fidel Joaquín Achúcarro, que dedicarà el recital d’aquest estiu a la seva amiga Alícia de Larrocha en el seu centenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA