Cultura popular

cultura

Neixen els Premis Nacionals de la Dansa Tradicional

L’Obra del Ballet Popular i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya impulsen els guardons

L’Obra del Ballet Popular i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya han creat els Premis Nacionals de la Dansa Tradicional, que volen “reconèixer les danses i els esbarts de més èxit” i donar-los a conèixer a la societat perquè valori la feina que fan per mantenir “la tradició i el senyal identitari”. La primera edició dels guardons tindrà lloc l’any que ve a Sabadell, capital de la cultura catalana al 2024.

Les dues entitats promotores van signar ahir els documents per constituir els premis, en el marc del 66è Aplec d’Esbarts a Montserrat, que va reunir més d’un quinzena de colles. L’Obra del Ballet Popular (OBP), Creu de Sant Jordi, és una federació formada per una cinquantena d’entitats. Per a Joan Gómez, president de l’OBP, els premis “recullen la voluntat de les entitats de posar en valor la dansa tradicional i posar tots els esforços en recuperar, promocionar i donar a conèixer aquesta branca de la cultura que ens defineix com a poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia