Música

PINEDA DE MAR

Costes obliga l’Arts d’Estiu a retallar concerts

De disset concerts a dotze. El festival de música Arts d’Estiu de Pineda de Mar, inicialment previst de l’1 al 20 d’agost, ha confirmat l’anul·lació de cinc de les actuacions arran de la decisió del departament de Costes de la Generalitat, que és l’ens competent de la gestió de l’espai maritimoterrestre on s’organitza l’esdeveniment. En concret, cauen de la programació els concerts de Víctor Manuel (9 d’agost), José Mercé (11 d’agost), El Kanka (14), Ángel Martín (15) i Jorge Blass (16).

La decisió de l’administració catalana es fonamenta en les queixes elevades a la fiscalia dels veïns de la zona de Bellamar, la més propera als concerts, que feia anys que denunciaven l’excés de soroll a què estaven exposats durant la nit i l’ús excessiu de la platja per a espectacles d’aquest tipus en especial durant els mesos d’estiu.

L’obligació de retallar el nombre de concerts arriba quan falta encara no un mes perquè comenci el festival i suposa un cop dur per als organitzadors, la productora The Project i l’entitat local Centre Cultural i Recreatiu, que ja han anunciat a través d’un comunicat que es retornaran els diners de les entrades venudes. També remarquen que la decisió “és totalment aliena a la voluntat tant de l’organització del festival com dels mateixos artistes”.

En declaracions a l’emissora municipal Ràdio Calella, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, va lamentar la situació creada amb un marge de temps tan breu abans no comenci l’Arts d’Estiu, un dels esdeveniments que més projecció exterior donen al municipi i que anualment rep una subvenció del consistori. Amor va reconèixer que la limitació del departament de Costes estava lligada a les denúncies per excés de soroll, però va afegir que hi havia una clara intencionalitat política al darrere per fer mal al festival. “Sabem ja tots a què juguem [...]. Són veïns que apareixen en llistes electorals. No s’ha de ser gaire intel·ligent per esbrinar d’on surt tot plegat”, va etzibar.

En aquest sentit, l’alcalde va afirmar que des del consistori es treballa per conciliar el descans dels veïns amb l’oferta lúdica del municipi i que, per això, un altre esdeveniment que també es feia a l’espai de l’Arts d’Estiu, el Psychobilly Meeting, s’ha traslladat al pàrquing de Can Xaubet.

Xavier Amor va assegurar que ja s’ha començat a treballar amb Costes perquè de cara a l’any vinent es pugui recuperar el nombre de dies previstos inicialment.

El festival, que celebra la dotzena edició, va reunir més de 38.000 espectadors l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ