Música

música

Tres concerts a Sant Quirze de Colera

L’Associació per al Foment de la Música Clàssica (AFMC), que dirigeix el flautista Anton Serra, organitza a l’agost la 16a edició dels seus concerts al monestir de Sant Quirze de Colera, un dels més antics de la península i d’Europa, situat en un impressionant paratge del municipi alt-empordanès de Rabós d’Empordà. Aquest any, com el 2022, hi tindran lloc tres concerts, sempre a les 22 h: per al dissabte 12 d’agost s’ha programat Denominació d’origen, un concert centrat en obres de compositors catalans que interpretaran la soprano Indira Ferrer, Mauri Campos (guitarra solista) i Carles Casanovas (guitarra rítmica i veu).

El 14 d’agost, que ha estat la data tradicional al voltant de la qual s’ha organitzat aquest cicle de concerts des del 2007, hi tindrà lloc un monogràfic de Franz Schubert a càrrec de Clàssic BCN, formació integrada per Anton Serra (flauta travessera), Jaume Torrent (guitarra), Ferran Saló (viola) i Lluís Heras (violoncel)

El cicle es tancarà el 19 d’agost, amb solistes de la Nova Orquestra de Cambra Germans Pla que, “sota els auspicis de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi”, interpretaran obres de Bach, entre les quals el Concert de Brandenburg n. 5, en format de sextet. L’orquestra, amb Anton Serra al capdavant, vol reivindicar els germans Joan Baptista, Josep i Manuel, músics i compositors de Balaguer que, al segle XVIII, “van fer més concerts que Mozart per tot Europa”, segons va remarcar Serra en la presentació dels concerts de Sant Quirze. Les entrades per als tres concerts del cicle ja són a la venda a través del web de l’associació organitzadora ( fomentdelaclassica.cat ) per 15 euros i amb el preu especial de 7 euros per als menors de 16 anys (20 i 10 euros a taquilla). L’església del monestir té un aforament restringit a unes 170 persones. Serra reclama que es posi una placa de metacrilat al terra de l’absis perquè els músics hi puguin actuar, ja que és l’espai amb millor sonoritat i visibilitat i es podria incrementar l’aforament en unes 50 persones.

Aquest cicle de concerts s’organitza amb el patrocini de l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE) i l’empresa de foie-gras Imperia, que juntament amb el celler Empordàlia aporta els tastets que se serveixen a la mitja part dels concerts. També hi col·laboren els ajuntaments de Rabós, Llançà, Espolla, Garriguella, Vilamaniscle i Sant Climent Sescebes, el Patronat de Sant Quirze, Núria Surribas, El Corral de Sant Quirze, Secrets de l’Empordà i Pànxing.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA