Cultura popular

Sant Joan de Palamós a punt per celebrar la festa major

El programa d’activitats inicia el divendres 4 d’agost i s’allarga fins al diumenge 6

El nucli de Sant Joan, a Palamós, estarà en festa amb la celebració de la seva tradicional festa major des del 4 fins al 6 d’agost. L’associació de veïns de Sant Joan i l’Ajuntament de Palamós han organitzat conjuntament un programa d’activitats per als habitants i visitants.

El divendres 4 d’agost, a les 20 h, la biblioteca El Caliu acollirà la xerrada “La bateria de costa del Molí de Vent: context històric i conjunt arquitectònic”, a càrrec de l’arquitecte tècnic i màster en restauració de monuments, Albert Zurita. El dissabte 5 d’agost, el certamen continuarà amb una ruta guiada pel nucli antic a les 19 h, organitzada per l’àrea de patrimoni de l’Ajuntament de Palamós. Seguidament, a les 21 h, a la plaça de Mn. Gumersind, tindrà lloc el tradicional Sopar Popular, on els assistents portaran el seu propi sopar i beguda, i l’organització proporcionarà les taules i un servei de lloguer de cadires. A continuació, el cantautor Miquel del Roig i l’orquestra Gerunda oferiran un concert de Festa Major, amb sorteig de quadres i productes de proximitat, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

El diumenge 6 d’agost, la plaça de Mn. Gumersind Vilagran es convertirà en un escenari per a la 6a edició de la Trobada de Vehicles Clàssics, amb cotxes i motos d’altres èpoques en exhibició. A més, durant el matí, es realitzarà la tradicional missa de Festa Major i repic de campanes, seguit d’un concert-vermut amb la formació local “Litus3”. A partir de les 18 h, la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran acollirà activitats infantils amb la proposta “Jocs XXL del món”, a càrrec de Ludiespai, per al gaudi de tota la família.

Per cloure la festa major a les 20 h, a la plaça Major de Sant Joan, la cobla Foment del Montgrí oferirà una audició de sardanes. L’associació de veïns de Sant Joan també ofereix a tot el veïnat el domàs -el qual es pot adquirir a la farmàcia Massaneda, a l’establiment Ca l’Angeleta i l’estanc de Sant Joan- de la festa major al preu de 2 euros, per a ser ubicat a la finestra o balcó de cada habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia