Arts escèniques

La 41a edició de l’Ésdansa de les Preses arrenca amb el protagonisme dels joves

El festival comença amb l’estrena de ’Voluxa’, l’espectacle de l’Esbart Marboleny, i s’allargarà fins al 27 d’agost

El festival de dansa Ésdansa a les Preses ha posat en marxa la seva la 41a edició avui amb una xerrada formativa durant les primeres hores del matí. Tanmanteix, l’espectacle inaugural es farà al vespre amb l’estrena de ’Voluxa’, una proposta de l’Esbart Marboleny, que és també l’organitzador del festival. L’obra dona el tret de sortida a un festival que col·loca el talent emergent al centre de l’escenari, segons informa l’ACN.

Així mateix, el certamen s’allargarà fins al 27 d’agost i, enguany, l’Ésdansa comptarà amb prop d’una trentena d’activitats repartides al llarg de la setmana, entre les quals moltes de caràcter internacional. En aquest sentit, destaquen les ’Viorica’ de Moldàvia, Minchanzaman del Perú que portarà al cor de la Garrotxa La Marinera, la típica dansa del país andí o l’espectacle Crane, d’Uganda que combina l’energia del ball amb la percussió i les maraques. D’aquesta manera, també es comptarà amb la companyia de Tango uruguaià Tango Julio Sosa i la companyia Gurú de l’Índia, que ve en substitució de l’Ensenyurt Municipality Folk Dance Group de Turquia que no ha pogut assistir tal com estava previst.

Es tracta d’una aposta que va més enllà de només cedir un espai, ja que ofereix també xerrades perquè aquests joves s’expressin i expliquin quines són les dificultats que es troben per presentar els seus projectes. Núria Feixas, directora del festival, destaca que “volem parlar amb ells i que facin públiques les seves dificultats”; també subratlla la intenció de connectar amb les experiències dels artistes emergents.

D’altra banda, des de l’Ajuntament assenyalen que es tracta d’un luxe poder comptar amb l’Ésdansa en un espai com les Preses. L’alcalde del municipi, Albert Danés, ha reivindicat el que significa el certamen per a un municipi petit i en posa de relleu la “qualitat dels espectacles any rere any”. Tant el consistori com l’organització del festival també han tingut paraules d’agraïment pels voluntaris que ajuden que tiri endavant amb normalitat. “Això no podria funcionar si no hi hagués un engranatge tan ben gestionat com el que hi ha actualment”, ha remarcat Feixas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid