Cultura popular

La festa de la Sal de l’Escala arriba a la 26a edició

El certamen tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de setembre i l’intercanvi cultural amb la festa dels Pastors de Semmama (Tunísia) és la principal novetat

La festa de la Sal de l’Escala arriba a la 26a edició i es durà a terme els dies 15, 16 i 17 de setembre. Durant aquests tres dies s’acompliran diferents activitats que tenen com a protagonista la memòria de la gent del mar, amb uns valors que han fet que la Festa de la Sal sigui candidata a Bones Pràctiques en Patrimoni Immaterial per la UNESCO, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Així mateix, l’esdeveniment va néixer l’any 1997 per commemorar el tercer centenari de l’Alfolí (antic magatzem de sal) i se celebra a la platja de l’antic port de l’Escala. La festa, cada tercer dissabte de setembre, rememora l’arribada de vaixells carregats de sal i la vida quotidiana de les famílies de pescadors i saladors de l’Escala.

D’altra banda, exposicions, tallers, rutes i visites guiades, presentacions de llibres, música, danses, cuina marinera i la 26a Trobada de Vela Llatina faran que l’Escala es retrobi, un any més, amb el seu passat pescador i salador en una festa que aplega 300 voluntaris i més de 10.000 visitants.

A més, el dissabte 16 és el dia pròpiament de la festa amb la Mostra de 25 oficis mariners i l’arribada del vaixell de la sal: el popular Rafael (embarcació de vela llatina, de 1915); la cuina de pescadors a les dues tavernes de la Riba; les danses i cançons tradicionals recollides de la tradició oral i l’Ofrena de sal i l’intercanvi de música i danses amb un grup del món. Clouran la festa l’espectacular Ball del Drac i l’arribada de les barques amb les veles il·luminades.

Amb tot plegat, l’edició d’enguany té com a país convidat Tunísia. Al matí, a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala tindrà lloc la presentació del llibre: Djbel Semmama, la Festa dels Pastors de Tunísia. L’actecomptarà amb la presència de l’ambaixadora d’aquest país a Espanya, senyora Fatma Omrani Chargui i el grup DJBEL SEMMAMA que interpretarà cançons i música dels pastors de la muntanya de Semmama, en una unió del patrimoni immaterial de la muntanya i la mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona