Cinema

cinema

El Transhumant Festival homenatja Carme Elias

La Filmoteca de Catalunya acollirà demà l’acte d’entrega del Premi a la Trajectòria Audiovisual a l’actriu i la presentació de la programació del festival, que s’obrirà a Ripoll el 22 de setembre

El Transhumant Festival, un certamen de cinema i fotoperiodisme compromès que enguany arriba a la seva desena edició, presentarà demà a la tarda la seva programació en un acte que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya i en què també lliurarà el seu Premi a la Trajectòria Audiovisual a l’actriu Carme Elias (18 h). Aquest any s’han presentat un total de 198 films d’una trentena de nacionalitats diferents al Transhumant , que està organitzat per Dinàmic Enginy i dirigit per Joaquim Roqué. El festival tindrà lloc del 22 de setembre –quan s’inaugurarà a Ripoll– al 14 d’octubre, sobretot a diferents localitats del Ripollès i la Garrotxa, però també de l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany, la Conca de Barberà, el Pallars Sobirà, la Selva i la Cerdanya.

Demà dijous, a la sala Laya de la Filmoteca, s’hi podrà veure un avançament del documental Mentre siguis tu, sobre Carme Elias i la malaltia que pateix, l’alzheimer. Coproduït per TV3 per al programa Sense ficció i dirigit per Clàudia Pinto, el film s’estrenarà al Festival de Sant Sebastià. En la mateixa sessió, també s’hi podrà veure el llargmetratge Un viaje hacia nosotros, del conegut actor Pepe Viyuela, qui decideix investigar el passat de la seva família seguint el rastre del seu avi Gervasio, integrant de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil, i Insumisas, un curtmetratge de Laura Dauden i Miguel Ángel Herrera, amb el moviment feminista del Sàhara com a protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA