Art

POLÍTICA

La solidaritat artística amb la Casa de la República, en una mostra a Girona

La Casa de Cultura inaugura una exposició amb 30 peces de la col·lecció espontània que van forjar artistes que van enviar peces a Puigdemont, com a senyal de suport a l’exili de Waterloo

La Casa de la República a l’exili de Waterloo promou una exposició amb 30 de les 67 peces i objectes d’art que l’expresident Carles Puigdemont va començar a rebre a partir de l’octubre de 2017, a Bèlgica. Un moviment de solidaritat que va arrencar espontàniament, i com a mostra de la necessitat de 54 artistes per traslladar conceptes intangibles de la defensa de l’1-O, com ara la llibertat i la a democràcia, als seus treballs. I emplenar de mica en mica la buidor de les parets del nou projecte de resistència lluny de Catalunya i a prop del centre de decisió de la UE.

Per la República. Accions culturals per La Casa de la República, és el títol de la mostra, inaugurada aquest migdia a la Casa de Cultura de la Diputació, i que es podrà visitar fins al dia 4 de novembre a la planta baixa de l’equipament –de dilluns a divendres d’11 a 20 h i dissabtes d’11 a 18 h, mentre que els dies festius romandrà tancada. Arrenca amb un vídeo de salutació del President Carles Puigdemont, explicant les motivacions, i el visitant també trobarà un seguit de poemes, de poetes per la República i una sala d’audiovisual al final del recorregut on es visionaran totes les obres donades.

El mateix expresident ha agraït el suport, en connexió telemàtica, al centenar d’assistents a l’estrena, en què hi havia el seu dissenyador, Sergi Font, i l’exsenador Jami Matamala, a més del vicepresident de Cultura de la Diputació gironina, Jordi Camps, ha celebrat la iniciativa d’”apropar a la ciutadania els valors de tot un moviment artístic, amb l’avinentesa de l’efemèride”.

Itinerants i en catàleg

Aquestes peces, i totes, en conjunt, també es poden contemplar en el catàleg que acompanyarà l’exposició. Abasten diferents expressions artístiques: pintura, escultura, fotografia, dibuix, realitzats en diferents tècniques i suports. La intenció és que a partir del novembre, el muntatge vagi itinerant a través d’altres ciutats catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia