Música

CULTURA

Completen el cartell del Festival Càntut de Cassà de la Selva

Maestro Espada, Alidé Sans, ’Una conversa amb Els Esquirols’, i Dinars de cantadors i cantadores, s’afegeixen als ja anunciats Belda i Sanjosex, Eliseo Parra, i Alba Careta i Henrio

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral ha presentat avui tota la programació de la setena edició del festival, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre a Cassà de la Selva. Maestro Espada, Alidé Sans, Una conversa amb Els Esquirols, i Dinars de cantadors i cantadores, entre d’altres, s’afegeixen als ja anunciats Belda i Sanjosex, Eliseo Parra, i Alba Careta i Henrio. Les entrades per als espectacles que en requereixin es posaran a la venda demà, dimarts 31 d’octubre a les 2 del migdia a www.cantut.cat .

En aquesta setena edició, del 17 al 19 de novembre, es podran veure 25 propostes, entre concerts, xerrades, presentacions, dinars de cantadors i cantadores o tallers, entre d’altres, 12 de les quals activitats úniques o ideades especialment per al Càntut. El Festival comptarà amb quatre presentacions a les comarques gironines, una estrena oficial de disc i una presentació a Catalunya. Fins a onze entitats, col·lectius i persones vinculades a Cassà de la Selva, s’ha implicat en el projecte convertint-se enclaus del projecte. Es tracta de les escoles Aldric, Puig d’Arques i La Salle, Biblioteca Municipal, Escola de Música Municipal Pere Mercader, Entitat Gastronòmica de Cassà de la Selva, Grup de Recerca i Estudis Cassanencs, Els Trefins, Amics de la Sardana de Cassà de la Selva, AEiG La Claca, i Grana i Moscatell.

La Fira del Joc

El Festival s’inaugurarà amb un acte institucional el divendres 17 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda al Pati de Can Trinxeria. Un acte obert al públic que rememorarà la Fira del Joc que havia tingut lloc als anys 80 a Cassà.

A 2/4 de 8 del vespre a la Sala del Centre Recreatiu serà el torn d’un dels concerts de la gira de retrobada de Belda i Sanjosex, per commemorar la reedició en vinil del disc Càntut. Més tard, es podrà assistir a la presentació de 20aix a les comarques gironines de Sol i Serena. Serà a les 9 del vespre al Pati de Can Trinxeria. Tancarà la primera nit el grup Fetus, que actuarà en el primer sopar Càntut a taula d’aquesta edició, al Bar del Centre Recreatiu .

Un recorregut sonor

El dissabte 18 , de bon matí amb La fàbrica de cantaires, una proposta de Grana i Moscatell juntament amb els Amics de la Sardana de Cassà de la Selva i AEiG La Claca. Un recorregut sonor que començarà a les 11 del matí a la plaça de la Coma. A la mateixa hora, tindrà lloc una xerrada amb el títol Les cançons de joc.

L’acte, que desgranarà l’extens treball de recuperació de jocs antics que es va dur a terme als anys 90 a Arbúcies, tindrà lloc a Can Trinxeria. Més tard, el Pati de Can Trinxeria acollirà l’actuació de Les Pitxorines, en la seva presentació a Catalunya. A la una del migdia, la cita serà a la plaça de la Coma, amb el Vermut cantat amb Ivan Caro. A les 2, el Festival comptarà amb dues propostes: el Dinar de cantadors i cantadores amb Joan Garriga, a Can Quirze i el concert d’Ernest Sitges, el Pastor, a El Jardi.

Conversa amb Esquirols

La tarda arrencarà amb un dels plats forts del Festival: Una conversa amb Els Esquirols, una xerrada conduïda pel periodista cultural Quim Rutllant amb diversos membres del mític grup, autors de cançons que han esdevingut autèntics emblemes per diverses generacions. L’acte tindrà lloc al Pati de Can Trinxeria a les 5 de la tarda.

Més tard, l’alumnat del taller Santi Serratosa i Càntut oferirà una mostra dels materials treballats en les diverses sessions, a 1/4 de 7 del vespre a Can Parera . A continuació, Eliseo Parra, un dels grans noms en el camp de la divulgació i renovació de la música tradicional de la península ibèrica, oferirà Diacrónico. Serà la presentació a les comarques gironines de l’espectacle i l’últim concert a Catalunya, i es farà a la sala Centre Recreatiu a (1/4 de 8 del vespre). Seguidament, la cantautora aranesa Alidé Sans presentarà Arraïtz a les comarques gironines. Un concert que serà a peu dret i tindrà lloc a les 9 del vespre al Pati de Can Trinxeria Tancarà la jornada, a 1/4 d’11 de la nit, la proposta de Marcel Marimon + Fenya Rai al Bar del Centre Recreatiu en el segon sopar Càntut a taula .

Les propostes familiars, diumenge al matí

El diumenge començarà amb el concert de l’Escola de Música Municipal Pere Mercader, amb l’alumnat més petit, que oferirà un repertori especial per al Festival, concretament, de cançons de joc. Actuaran a les 11 del matí a la plaça Petita. A la mateixa hora i a les 12 del migdia, s’ha programat el taller familiar de Miqui Giménez. Es farà a l’Auditori Sala Galà (inscripció prèvia a www.cassacultura.cat ). A 2/4 de 12 del migdia, s’oferirà la presentació Descobrim Cassà: Destil·lats i Espirituosos. Una xerrada que comptarà amb la participació del Grup de Recerca i Estudis Cassanencs i també dels cants de taverna del grup històric del municipi Els Trefins. Es realitzarà a la Destil·leria Ratafia Malhivern.

A les 12 del migdia, Noelia Llorens Titana presentarà el seu projecte per primera vegada a les comarques gironines, a La Sala del Centre Recreatiu. Manelic de Pera serà l’encarregat de dinamitzar el segon Vermut cantat d’aquesta edició a la plaça de la Coma. La proposta tindrà lloc a la 1 del migdia a la plaça de la Coma. El segon i últim Càntut a taula serà el Dinar de cantadors i cantadores amb Quim Carandell, cantant i lletrista de La Ludwig Band. Es farà a Can Quirze a les 2 del migdia. A la tarda, a 3/4 de 5, es podran descobrir tots els detalls del Cançoner de les Planes d’Hostoles 1922, una obra de Liliana Tomàs que presentarà, també, amb la participació de Jaume Arnella. Tindrà lloc a Can Trinxeria.

A la recta final del Festival, es podrà gaudir de la presentació oficial del disc Udolç, d’Alba Careta i Henrio (sala del Centre Recreatiu a les 6 de la tarda). Tancarà la setena edició l’actuació de Maestro Espada, a 2/4 de 8 del vespre al Pati de Can Trinxeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA