Altres

DANSA

Espectacle de dansa tradicional catalana per acomiadar la Capital de la Cultura

Lloret tancarà aquest dissabte 23 de desembre els actes com a Capital de la Cultura Catalana 2023. La cerimònia de clausura i de traspàs de la capitalitat s’ha programat a les 21h al Teatre de Lloret. L’acte anirà a càrrec de la Cobla La Flama de Farners, la participació de l’Esbart Joaquim Ruyra i la cantant Névoa. També durant l’acte s’estrenarà en versió sardana la composició musical, La pubilla de Lloret que ha estat l’himne de la capitalitat lloretenca.

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes oferirà l’espectacle Ballçons del mestre i coreògraf del grup Xavier Bagà, i música arranjada pel compositor blanenc Jordi Molina i tot plegat es tancarà amb una mostra del ball tradicional de Lloret, com és el Ball de Plaça. Per això s’ha comptat amb la participació i la implicació de l’Obreria de Santa Cristina.

A l’acte s’ha convidat a totes les entitats que han participat durant l’any 2023 en les activitats programades. La regidora de Cultura de Lloret, Isabel Bernal, ha destacat que l’any de la Capital de la Cultura a Lloret ha servit per entendre-la ”com a eina de transformació social i per posar les bases d’una política cultural centrada en les persones i amb l’objectiu que arribi a tots els racons de la població”.

Per la seva banda l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha dit que “Lloret tanca satisfet la capitalitat per l’elevada complicitat de les entitats que hi han pres part, la professionalitat dels actes i activitats que s’han portat a terme i per l’alt nivell de les propostes artístiques que s’hi han vist”.

Dissabte serà la clausura oficial de la Capital de la Cultura a Lloret però encara quedaran dos actes més. D’una banda el divendres 29 de desembre s’ha programat l’espectacle Orpheus de la companyia catalana Insectotròpics. Orpheus, una peça que flueix des de la fabulació mitològica a la crònica contemporània. “Un muntatge multidisciplinari, que ens servirà també per acomiadar la Capital de la Cultura Catalana 2023 ja que ens interpel·la en la importància de saber dir adéu”, en paraules de la comissaria de la Capital, Amaranta Gibert.

Finalment s’acomiadarà l’any i la capitalitat el 31 de desembre amb la presència pels carrers més cèntrics de Lloret de l’Home dels Nassos, un personatge que té tants nassos com dies té l’any. Dos actors de la vila, Nanu Ferrari i Paco Moreno, es passejaran pels principals carrers de la població recuperant aquesta tradició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona