Llibres

Llibres

Pau Alabajos publica la biografia d’Estellés en el seu centenari

L’obra, editada per Sembra, arribarà a les llibreries el 31 de gener

El músic i escriptor Pau Alabajos ha assumit a Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble la primera biografia del poeta valencià en el seu centenari. Publicada per Sembra Llibres, l’obra arribarà a les llibreries el proper 31 de gener i se’n faran presentacions el 6 de febrer a L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, i el 15 de febrer, a la llibreria Ona de Barcelona.

En la biografia, que se suma a la celebració popular del Cent d’Estellés al País Valencià i a l’Any Estellés a Catalunya, Pau Alabajos (Torrent, 1982) traça un recorregut per la vida del poeta de Burjassot a partir d’alguns dels seus poemes més rellevants per tal de mostrar la seva vessant més humana: el fill del forner de Burjassot, el periodista compromès acomiadat pel diari on treballava o el poeta que es va conjurar amb la causa dels explotats i la reconstrucció d’un país vençut. El biògraf, llicenciat en filologia catalana i músic que ha versionat en tres discos els versos d’Estellés, detalla també com el poeta continuava recitant per a modestes associacions de veïns mentre rebia els màxims guardons de les lletres catalanes, i recorda que es va convertir en emblema i font d’inspiració del moviment popular de la Nova Cançó. Mentre la xarxa cultural de base el reconeixia arreu del país, era perseguit i amenaçat per la dreta franquista, que encara avui el censura, com amb la recent retirada d’ajuts institucionals a la seva fundació amb l’entrada de VOX al govern valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia