Art

Art

La Mercè acull ‘Acashodo’, una exposició que busca acostar la cultura cal·ligràfica japonesa

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i el Centre Cultural La Mercè per apropar aquest art a la ciutadania

La Mercè acollirà fins al divendres 29 de març la mostra d’Acashodo, una exposició col·lectiva que mostra un recorregut visual per algunes obres dels seus fundadors: Eva Ibáñez Cano amb el seu treball cal·ligràfic minuciós sobre el sutra del cor en estil Gyosho i Kaisho; Christian T. Arjona amb una sèrie de paisatges orientals amb tinta xinesa i dibuixos abstractes amb carbonet; Andi Dom Dom amb cal·ligrafies experimentals amb tècniques de Sumi-e; Gerardo D. Cristante amb obres d’Art Shodo i d’abstracció cal·ligràfica; cal·ligrafia japonesa sobre ceràmica de Lucinda Clay, i Carme Feliu Latorre amb cal·ligrafies de conceptes abstractes japonesos.

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i l’Escola Municipal d’Art de Girona per acostar aquest art a la ciutadania gironina, amb la complicitat de Carme Feliu, directora de Nipponia Idiomes (centre dedicat a la difusió de la llengua i la cultura japoneses) i presidenta de la Xarxa d’Ex-becaris del Govern del Japó a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.

L’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa (ACASHODO) té per finalitat promoure i difondre la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; afavorir les relacions i l’intercanvi cultural entre el Japó i Catalunya; constituir un fons bibliogràfic on consultar material relacionat amb la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; promoure els artistes socis que la constitueixen mitjançant una plataforma d’artistes; i contribuir en la difusió de la cultura japonesa a Catalunya.

L’acte d’inauguració va tenir lloc ahir i també es va presentar el llibre de poesia zen Quietudes, amb il·lustracions cal·ligràfiques de Christian Arjona i Gerardo Cristante.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona
cinema

Arrenca el Festival Internacional de Cinema Documental, DocsBarcelona

Barcelona

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona