Arts escèniques

Cultura

Sant Cugat reubicarà el Centre d’Art Maristany per motius econòmics

El ple aprova amb els vots a favor de Junts i ERC, els dos grups de govern, la rescissió del contracte de lloguer del local, que suposa una despesa global de 100.00 euros anuals

PSC, CUP, En Comú Podem i Vox s’hi oposen i el PP d’absté

El Centre d’Art Maristany deixarà el local de tres plantes i 900 metres quadrats del carrer Àngel Guimerà i es reubicarà “temporalment”, segons la regidora de Cultura, Núria Escamilla, la seva activitat basada en l’art contemporani, en diferents espais municipals. Pel tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, “l’Ajuntament planteja abandonar l’espai no per tancar els servei sinó per redistribuir-lo en condicions més avantatjoses per l’erari públic”. Només Junts i ERC, els dos grups del govern municipal, van votar al ple de febrer, celebrat dilluns, a favor del desistiment del contracte de lloguer del local, que es farà efectiu en sis mesos i que suposa una despesa de 65.800 euros anuals més els costos de subministraments, manteniment i neteja que representen, segons el consistori, aproximadament 36.200 euros l’any. Des de la regidora de Cultura, es volen traslladar els cursos i tallers artístics a la Casa Aymat, el projecte de Windown marxa al Taller Triangle i pel que fa a la programació d’exposicions, es busca encara un lloc alternatiu. Segons Brugarolas, la situació econòmica del consistori porta “a fer més amb menys, mantenir el servei a menor cost”.

Excepte el PP que es va abstenir, la resta de partits PSC, CUP, En Comú Podem i Vox van votar en contra de la proposta tot recordant la importància que té l’espai per a la cultura a la ciutat ja que és un referent en art contemporani. Tot i reconèixer l’alt cost del lloguer, els grups van criticar que es “retalli en cultura” i la manca d’informació sobre el futur del projecte que pot afectar a la proposta cultural actual. “Estarem pendents que no suposi una pèrdua més en drets culturals i que el projecte tiri endavant en la seva plenitud”, va apuntar la regidora d’En Comú Podem, Aina Balada. L’edil del PSC, Elena Vila, apuntava que la proposta “significa retallar en cultura i la xarxa social que envolta la comunitat artística del centre, l’únic d’art contemporani”. El tinent d’alcalde va respondre a l’oposició que es va donar informació a la comissió informativa i que amb la rescissió del contracte, que es farà efectiu en sis mesos perquè ara es dona el preavís, “no es retalla en cultura, el que es fa és optimitzar”. Durant el ple, els artistes es van queixar i van demanar a l’equip de govern que reconsideri la decisió de tancar el centre demanant que continuï pagant el lloguer. “No ens creiem l’argument econòmic, són engrunes al costat del pressupost de l’Ajuntament”, va argumentar la portaveu.

L’any passat el Centre d’Art Maristany va rebre 3.248 visites generals, 1.132 escolars i 347 assistents a activitats vinculades a la part expositiva. També va acollir 329 participants en els cursos i tallers artístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid