Cinema

Cinema

Nicolas Cage, de celebritat viral a home més odiat en el film ‘Dream scenario’

Explicava Nicolas Cage anys enrere que canviar-se el cognom de Coppola per Cage, un homenatge al superheroi del món del còmic Luke Cage, no era un repte que s’hagués imposat per triomfar sense aprofitar la fama familiar, sinó una estratègia per facilitar-se les coses: ser nebot del gran Francis Ford Coppola l’obligava a treballar el doble que els altres per fer-se un forat en el món del cinema. L’hagi ajudat o no, amb el cognom de Cage ha desplegat una carrera intensa (120 papers des del 1981), fructífera i molt variada que, per simplificar, tendeix a agrupar-se en dues grans categories: el cinema independent, d’autor i amb ambicions artístiques, i el producte comercial per al gran públic. En el segon grup, hi entrarien La Roca, Con air, la saga infumable de National treasure (La búsqueda)... Entre els títols artístics, segurament més habituals als primers anys de la seva carrera, hi ha treballs amb els Coen (Arizona baby), David Lynch (la premiada Corazón salvaje) o Mike Figgis (Leaving Las Vegas). La diferència de qualitat entre els seus films fa que la puntuació del públic a la gran base de dades d’IMDB variï entre el 3,1 de Desapareguts sense rastre (2014) i els 7,7 d’Adaptation: El lladre d’orquídies (2002).

Dream scenario , que va clausurar el darrer festival de Sitges i va ser rebut amb una forta ovació, se situa clarament en l’òrbita del seu cinema més prestigiós, tot i ser una comèdia. Ho certifiquen les puntuacions de públic (7,0 a IMDB) i crítica (74 sobre 100 a Metascore). No és cap sorpresa si mirem qui hi ha al darrere: el guionista i director és el suec Kristoffer Borgli, que ja havia bussejat per les aigües tèrboles de la fama amb Sick of myself, i és una aposta de la prestigiosa companyia nord-americana A24, productora d’èxits com Midsommar, Vidas pasadas o la guanyadora dels Oscar del 2023 Tot a la vegada a tot arreu.

La premissa de Dream scenario és senzilla, però les conseqüències són les d’un cap de fibló de grau 5: un professor universitari anodí, que sent que ha fracassat en la vida, malgrat tenir una família molt maca i una feina estable, esdevé inesperadament una celebritat quan, de manera inexplicable, apareix en els somnis de milions de persones. Tot es complica quan es giren les tornes de la mateixa manera misteriosa i capriciosa que s’ha guanyat el cor de la gent i s’ha fet viral. Nicolas Cage mostra una capacitat envejable de riure’s de la fama i d’ell mateix, en un film que posa en evidència les contradiccions i les fràgils premisses a partir de les quals s’adora com a déus o bé s’odia profundament els personatges públics en l’era d’internet i les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid