Música

Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

El cicle de concerts gironins que coorganitza el Festival Pablo Casals arribarà a Vilabertran, Sant Martí Vell, Sant Pere de Rodes i Santa Helena de Santa Creu de Rodes

La Canònica de Santa Maria de Vilabertran i les esglésies de Sant Martí Vell, Sant Pere de Rodes i Santa Helena de Santa Creu de Rodes son les quatre seus on tindrà lloc el cicle de concerts a terres gironines Música sense fronteres, patrimonis catalans compartits, que organitzen els Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona amb la col·laboració del Festival Pablo Casals de Prada.

El primer concert se celebrarà dissabte, 23 de març a Vilabertran (19 h), on hi actuaran el duo de corda i violoncel R. Jousselme & J.S. Fraysse. Sant Martí vell prendrà el relleu amb l’actuació d’Astrig Siranossian al violencel el divendres 29 de març. A continuació, serà el torn del Quintet Diablo, que oferirà un concert el 6 d’abril a l’església de Sant Pere de Rodes i, el 27 d’abril a Santa Creu de Rodes es podrà gaudir del concert de guitarra i mandolina a càrrec de P. Mouratoglou & J. Martineau.

Els concerts son gratuïts però cal fer cal fer les reserves al email: [email protected] /o trucar al 972 387 559. El Festival de Prada se celebrarà del 28 de juliol al 8 d’agost.

Segons Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona, els concerts que el Festival Pablo Casals realitzarà aquests dies a la vegueria de Girona “representen una oportunitat cabdal per teixir aliances necessàries entre el món civil i cultural de banda i banda de Catalunya. La música que parla en una llengua internacional i el patrimoni cultural arquitectònic de la vegueria de Girona seran els ponts idonis per encetar dinàmiques de col·laboració estretes i potents”.

Per la seva banda, la directora del Festival, Sandra Mascré, el Festival d’estiu Pablo Casals “ha de ser conegut a la Catalunya Sud pel que representa Pau Casals com a símbol per a tots nosaltres, i perquè des del seu punt de vista, la música permet establir contactes amb més energia i perdurabilitat”.

La presentació d’aquest festival ha tingut lloc aquest matí a Girona i s’ha comptat amb la presència de Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona; d’Anne-Marie-Brun, vicepresidenta del Festival Pablo Casals; de Paul Estienne, president del Fonds de Dotation, i de Sandra Mascré, que n’és la directora. També els han acompanyat la regidora de Cultura de Prada, Agnès Anceau; l’alcalde de Vilabertran, Eudald Brugat, i la regidora de Sant Martí Vell, Maria Guillaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid