Cinema

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

El grup de la Garriga va estar actiu del 1995 al 2004 i no havia fet mai una actuació per dir adeu

El trio de la Garriga (Vallès Oriental) de música mestissa Dusminguet reapareixerà per oferir el seu concert de comiat el 22 de juny al parc el Terrall de les Borges Blanques (Garrigues). L’actuació servirà també per commemorar el 30è aniversari de la sala Slavia d’aquesta localitat, segons informa la seva oficina de premsa, Vibra. Dusminguet va ser un grup de patxanga i música festiva format per Joan Garriga –veu i acordió–, Dani Portabella –guitarra i veu– i Martí Vilardebó –bateria i veu–, que fusionava el rock amb la rumba, flamenc, reggae, ska, tex-mex i cúmbia, en temes cantats en diferents llengües: català, castellà, anglès, francès, portuguès i àrab. Va estar actiu del 1995 al 2004, període en el qual van editar tres discos: Vafalungo (1998), Postrof (2000) i Go (2003), títols extrets d’un grafit que va veure Joan Garriga. El mateix grup es defineix, segons recullen diverses fonts, com “un grup que agafa música d’aquí i d’allà per transformar-la en mil colors i formes i adaptar-la al seu propi món, a la seva manera de veure les coses; música que no té sentit sense el ball i la festa, una trituradora de músiques populars”.

Després de superar el 2002 la mort sobre l’escenari del seu baixista, Carlos Rivolta, en un concert a Ciutat de Mèxic, i homenatjar-ho poc després en un festival a Barcelona, van publicar Go i el vocalista de l’agrupació, Joan Garriga, va continuar la seva carrera musical sota el nom de la Troba Kung-Fú i, ara, com a Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.

El concert del 22 de juny retrà homenage a la sala Slavia, que des de fa ja 30 anys ha dinamitzat la comarca de les Garrigues amb més de 2.000 concerts d’artistes com Manu Chao, Gash Gasses, Ferran Palau, Paco Ibáñez, Adrià Puntí, Pau Riba o Marina Rossell, sempre en l’absoluta independència i sense rebre ajudes públiques, segons informa Efe.

Aquesta única actuació que farà el grup de la Garriga, que ha remarcat que serà el concert de comiat que mai van poder fer, tindrà lloc a l’entorn del Parc el Terrall de les Borges Blanques, al costat del Cafè Slàvia. Les portes s’obriran a les 20h, a les 21h actuarà La Catxibanda, a les 23h Dusminguet i tancaran la nit els punxadiscos de Ponents Roots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA