Patrimoni

cultura

Pilar Cuerva, nova directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya

El Departament de Cultura ha designat a la historiadora i arxivera Pilar Cuerva com a nova directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La fins ara Cap del Centre de Recerca i Coneixement i Cap del Departament de Gestió Documental i Arxiu del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) agafa el relleu del també historiador i arxiver Francesc Balada, que ha estat al capdavant de la institució els darrers deu anys.

Pilar Cuerva és llicenciada en Geografia i Història, graduada en Arxivística i Gestió de Documents, diplomada en Estudis Superiors especialitzats en Història comparada, social, política i cultural. També ha cursat el Postgrau en gestió de Documents electrònics, el Postgrau Noves tendències en gestió de la informació i el Màster en Gestió estratègica del coneixement i de la informació en les organitzacions.

Els últims cinc anys ha treballat al MNAC impulsant diferents projectes sobre patrimoni documental i artístic del museu, a més de la difusió web, la digitalització dels seus fons, el desenvolupament d’una eina d’organització i gestió dels procediments transversals de l’equipament i la gestió de la documentació digital i electrònica de l’equipament, entre d’altres.

Cuerva ha estat responsable de l’Arxiu General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, així com responsable del projecte de gestió de la informació del Museu Marítim. Anteriorment, havia estat arxivera a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i al Dipòsit d’arxius de Cervera del Departament de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia