Altres

societat

Lloret de Mar presenta l’any Joan Domènech i Moner

Aquest dissabte dia 20 d’abril, dins el marc de la Festa de la Cultura Lloretenca, es va presentar l’any Joan Domènech i Moner, que tindrà lloc a Lloret de Mar a partir del 9 de novembre de 2024, commemorant així el primer aniversari del seu traspàs, i finalitzarà al cap d’un any, el 9 de novembre de 2025.

Amb la celebració de l’any Domènech, des de l’Ajuntament de Lloret es vol reivindicar el què la figura d’en Joan Domènech ha representat per la cultura catalana i lloretenca, així com potenciar la seva obra i divulgar-la arreu del territori. L’any Joan Domènech i Moner s’iniciarà amb una exposició sobre la seva figura i pròximament l’Ajuntament farà la difusió de les diverses activitats programades.

Per tal d’estructurar el programa d’activitats de l’Any Joan Domènech, s’ha constituït una comissió organitzadora formada per la família d’en Joan: la seva dona, Teresa Coll, la seva filla, Anna Domènech i la seva neta, Núria Perea; per les regidores Isabel Bernal i Marina Nicolàs; pel personal tècnic de l’Ajuntament, Anna Fuentes, Amaranta Gibert, Xavier Rodríguez i Joaquim Daban; i per tres representants d’entitats lloretenques: Arseni Frigola (Obreria de Santa Cristina), Jordi Soliguer (Club Marina Casinet) i per Jordi Rocas (antiga associació Amics de la Sardana).

En Joan Domènech va ser mestre, historiador, poeta i escriptor lloretenc, molt vinculat a la defensa i promoció de la cultura i de la llengua catalana. Va tenir una gran implicació amb entitats i associacions d’arreu del país, de les quals se’n destaquen la Fundació Prudenci Bertrana, la fundació Domènech Fita, la fundació Valvi, el Centre d’Estudis Selvatans i en l’àmbit local l’Obreria de Santa Cristina i el Club Marina Casinet entre d’altres, sense oblidar la seva estreta col·laboració amb l’arxiu municipal.

Destaca també que va ser alcalde de Lloret de Mar entre 1979-1983, mandat durant el qual va treballar per la conservació i protecció de patrimoni arquitectònic, arqueològic, artístic i documental de Lloret, procurant per la conservació i restauració de Can Garriga i Can Font. També va reclamar la dignificació i museïtzació del cementiri modernista de Lloret, va impulsar la restauració del retaule de Sant Romà del segle XVI i va divulgar l’obra del pintor Joan Llaverias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona

L’Elèctrica Dharma, Quimi Portet i Mishima, al primer festival Intrèpid

riudellots de la selva

La Fira Modernista reviu la vida al voltant de la indústria tèxtil

TERRASSA