Arquitectura

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Els premiats en les diverses categories i el Premi de l’Opinió de la 26a edició es donaran a conèixer el divendres 7 de juny en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC

El jurat dels Premis d ’Arquitectura de les Comarques de Girona 2024 ha seleccionat un total de 24 projectes dels 80 que s’han presentat a la 26a edició dels guardons que, des de l’any 1997, organitza la Demarcació de Girona del

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). De les 24 obres seleccionades, 12 pertanyen a la categoria d’Arquitectures (obres de nova planta, reformes i rehabilitacions), cinc corresponen a la d’Interiors (obres on l’accent recau en el tractament de l’espai interior), dos són de la categoria Paisatges (obres en espais urbans com carrers, places... i en espais naturals, parcs, jardins...), i les altres cinc són d’Efímers (obres de durada limitada com exposicions, muntatges, escenografies.). En aquesta edició, el jurat ha estat format per Izaskun Chinchilla com a presidenta, i Anna Noguera i Silvia Blanco com a vocals; totes elles arquitectes reconegudes internacionalment vinculades a l’exercici de la professió i a la docència.

Les obres premiades pel jurat, així com el Premi de l’Opinió que atorga el conjunt de la ciutadania amb el seu vot des del portal www.premisarquitecturagirona.cat, es donaran a conèixer el divendres 7 de juny en un acte que se celebrarà a la sala Rafael Masó de la seu de la Demarcació de Girona del COAC (plaça de la Catedral, 8).

Projectes seleccionats

Per categories, els projectes seleccionats a la categoria d’Arquitectura són: Mas Auleda, a Anglès Contorns, d’Ariadna Serrano i Maria Bosch, arquitectes; Casa Indiana. Hotel 4*s, a Blanes, d’Anna Sabrià; El palau, la casa, el jardí, a Corçà, d’andrea+joan, Andrea Capilla Mónaco i Joan Martí Elias; Una nau a La Moixina (Olot), d’Arnau estudi d’arquitectura; Intervenció a la Torre de les Hores de Cervià de Ter, de Fortià Arquitectes; Cases 1922, a Rupià NordEst Arquitectura, Jordi Riembau i Miquel Rusca; Casa al Pradet, a Vilamacolum, de Clara Crous Arquitectura i Carles Torracabota Bosch; Cercle Calongí, a Calonge Sant Antoni Roger Panadès, Anna Prats i Joan Valls; Reconstruir Can Lluci, a Maià de Montcal, de Celobert cooperativa i Marcel Prats Gómez, Paula Martí Comas i Jordi Carbó Boix, arquitectes (Celobert) i Marcel Prats Gómez; Les fosques, a Celrà, de Ricard Turon; Casa 1627, a Pals, d’Harquitectes, David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó, Roger Tudó Galí; i Ca la Carolina, a Rabós d’Empordà, de Lacol i Altura Arquitectes.

A la categoria Interiors, els nominats al premi són: La Blava Va, a Palafrugell, d’Anna Sabrià; Restaurant Villa Mas, a Sant Feliu de Guíxols, d’Anna Sabrià; Equilibri restaurant, a Olot, de Bayona Studio; Rehabilitació i disseny de local a Sant Feliu de Guíxols, de Casa-Estudio Arquitectura; Centre de serveis per a la gent gran, a Maçanet de la Selva, d’Anna Prats i Joan Valls. Pel que fa a Paisatges: 7 de Silenci, a Sant Joan de les Abadesses, de PAAS.puigcorbé; Ritual, a Olot, de NUA arquitectures. I quant a Efímeres: Baldac, a Olot; 10 anys fent fanalets, a Girona; Arc Lumínic, a Olot; Joan Llor i l’Hospici, a Olot; i Raigs de llum, a Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant