Altres

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la llicència d’obres per construir la Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona, un dels projectes culturals que més demores acumula a la ciutat.

L’aprovació de la llicència permetrà ara finalment al Ministeri de Cultura iniciar els tràmits per licitar els treballs de construcció de la biblioteca, a la que destinarà una inversió estimada de 80 milions. En una visita de l’aleshores ministre de Cultura, Miquel Iceta, el setembre del 2022, es va anunciar, però, que la construcció de l’equipament, per al qual ja es va preparar el terreny amb a la demolició de la parcel·la contigua a l’Estació de França el desembre d’aquell mateix any, començaria el 2023.

La Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona, projecte de l’arquitecte Josep Maria Miró (Nitidus Arquitectes), s’edificarà als terrenys cedits per l’Ajuntament de Barcelona al costat de l’Estació de França, a una zona que forma part del Pla Director de la Ciutadella.

L’edifici tindrà una superfície total construïda de 18.000 m2 (16.300 m2 útils) amb capacitat per acollir uns 660.000 volums, el que convertirà aquest nou equipament en la biblioteca pública més gran de l’Estat i en una de les grans biblioteques públiques d’Europa. A més de les seccions habituals de tota biblioteca, l’edifici comptarà amb dos auditoris, una sala d’exposicions, espais temàtics i sales polivalents per als diferents usos previstos.

L’equipament es va començar a projectar l’any 1989, quan era ministre Jorge Semprún, i, durant dècades, ha sofert tota mena d’entrebancs, entre canvis d’emplaçament i anuncis de dates que mai no van fer-se realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES