Altres

GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

Rosalía, la Fundació Loewe i Arrels Fundació rebran aquest dimarts les Medalles del FAD 2024 en el marc de l’Assemblea anual de socis del FAD. La cantant de Sant Esteve Sesrovires, però, no hi serà present per compromisos professionals previs.

La Junta del Foment de les Arts i del Disseny ha decidit atorgar aquest reconeixement a la cantant Rosalía “per empènyer incansablement els límits i transcendir fronteres culturals, estilístiques i disciplinaries; per saber crear experiències visuals immersives amb una narrativa visual que captiva a un públic cada vegada més internacional; per innovar i revolucionar creativament tant la indústria musical com en el món de la producció audiovisual i la comunicació; i per elevar a la màxima expressió la idea d’artista total i incorporar col·laboracions transcendents amb professionals de les diverses indústries creatives: artistes visuals, dissenyadors gràfics i de moda, escenògrafs i realitzadors audiovisuals”.

En el cas de la Fundació Loewe, la Junta del FAD ha volgut concedir aquest reconeixement perquè “la seva aposta per la innovació i el seu suport a projectes experimentals i no convencionals han contribuït a la diversificació del panorama artístic contemporani”. A més, han indicat, la Fundació Loewe ha tingut un paper important en la formació de noves generacions d’artistes a través dels seus programes educatius. “La seva trajectòria exemplar, el seu compromís amb la cultura, el seu impacte internacional, la seva aposta per la innovació i la seva dedicació a la formació artística la converteixen en una institució mereixedora d’aquest reconeixement”.

La Junta, finalment, atorga una tercera Medalla del FAD 2024 a Arrels Fundació “per reconèixer la seva tasca exemplar, donar visibilitat al potencial del disseny com a agent de canvi i inspirar a noves generacions de professionals a posar el seu talent al servei de la societat. Arrels Fundació es configura com un referent en la construcció d’un futur més just i equitatiu, on la dignitat i la inclusió són els pilars fonamentals”.

Les Medalles del FAD són un guardó honorífic que, des de 1928, distingeixen el treball i la trajectòria d’una o de diferents persones, projectes o institucions pel seu treball global o per una trajectòria vital sòlida i continuada en algun dels múltiples terrenys que integren el conjunt de les arts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES