Còmic

CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Marc Torices ha estat distingit al Saló del Còmic com a millor autor estatal per ‘La alegre vida del triste perro Cornelius’

César Sebastián és premiat com a autor revelació d’enguany

La veterana il·lustradora i artista gràfica Marika Vila ha guanyat el Gran Premi d’Honor Comic Barcelona, que s’ha donat a conèixer aquest divendres en una gala en la qual també s’ha reconegut com a millor obra d’autor espanyol La alegre vida del triste perro Cornelius (Apa Apa editors), de Marc Torices, i César Sebastián, com a autor revelació.

El guardó a la millor obra internacional publicada a l’Estat espanyol ha recaigut en Patos (Norma Editorial), de Kate Beaton, mentre que el de millor còmic infantil i juvenil ha estat per a Molly Wind: Bibliotecarias a caballo (Astronave), de Catalina González Vilar i Toni Galmés, i el de Millor Fanzine, per a Lila María Piernagorda, d’Aroha Travé.

Amb aquest premi, Comic Barcelona posa el focus en el treball de Marika Vila (Barcelona, 1949), dibuixant i divulgadora que ha centrat part de la seva carrera professional a analitzar la presència de la dona dins del món narratiu del còmic, a més de ser també destacada activista en defensa dels drets de la dona i d’altres àmbits progressistes.

Vila ha rebut el premi molt emocionada i gairebé sense poder parlar, segons informa Efe. L’organització l’havia “enganyada” assegurant-li que anava a ser l’encarregada de lliurar un dels premis, i quan la directora de Comic Barcelona, Meritxell Puig, ha pronunciat el seu nom a l’escenari, li ha costat creure’s que era veritat i pujar a rebre’l.

“Una emoció brutal, no m’ho esperava per res. Una sorpresa, ho agraeixo moltíssim a tots, i no puc parlar més”, ha dit davant el públic que l’escoltava a l’auditori de Fira Montjuïc.

Vila va començar a treballar en el sector de la il·lustració a mitjans dels anys seixanta, especialment amb treballs a l’estranger, i posteriorment va col·laborar amb diverses publicacions estatals com Totem, Interviú, Rambla, El Papus o El Jueves, entre d’altres.

En els últims anys, a més d’articles teòrics en diferents mitjans sobre l’activisme feminista, ha publicat la novel·la gràfica Mata Hari (2019) alhora que estat comissària de diferents exposicions, com Feminismes! (CCCB, 2020) i s’ha dedicat a la docència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU