Cinema

cinema

Push Lab vol convertir Girona en centre neuràlgic de l’audiovisual

Creen un laboratori de creació cinematogràfica que tindrà com a seu la masia Mas Flequer de Cantallops i El Modern de Girona

La primera convocatòria s’obrirà el 6 de juny i es seleccionaran 6 projectes que rebran una beca de 3000 euros

Push Lab és un nou laboratori de creació cinematogràfica pioner a Girona que vol acompanyar projectes audiovisuals –de ficció o documentals, curtmetratges o llargmetratge– des de les primeres fases de la creació i guiar les creadores i creadors perquè es puguin moure a través del laberint de la indústria.

La primera convocatòria s’obrirà el proper 6 de juny i, fins al 12 de juliol, s’hi podran inscriure directores i directors, o el tàndem format per director/a i guionista, amb o sense productora, que hagin nascut o resideixin a Catalunya. Entre totes les propostes, una comissió de selecció escollirà sis projectes en base a criteris que tindran en compte la perspectiva de gènere, la convivència entre llengües, les històries que visibilitzin col·lectius infrarepresentats i la diversitat d’origen ètnic, entre altres.

A través d’un comunicat de premsa, Push Lab especifica que tenint en compte aquests criteris ha reservat tres places per a dones, dues places per a persones nascudes o residents a Girona i quatre places per a projectes en català. Cadascun dels projectes seleccionats rebrà una beca de 3.000 euros per poder seguir amb el seu desenvolupament, a més de participar en el programa d’acompanyament.

Acompanyament creatiu

Push Lab proposa acompanyar els participants tant en la creació com en la indústria amb un programa fet a mida que s’adapta a les necessitats i el moment vital de cada projecte. El programa s’iniciarà al novembre amb una estada creativa d’una setmana a la masia Mas Flaquer, situada a Cantallops (Alt Empordà). “Envoltades d’un entorn natural únic, les creadores i creadors començaran a fer caminar la seva idea amb l’acompanyament de l’equip de Push Lab. La proposta es basa en la immersió en la natura, les cures, la creació en comunitat i el diàleg intergeneracional com a eines potenciadores de la creativitat. I ho fa amb una metodologia innovadora que ajuda les creadores a superar moments de bloqueig i sobretot a descobrir l’essència d’allò que volen explicar i el fet diferencial de la seva història”, detallen els organitzadors.

Durant aquesta estada, les persones participants entraran en contacte amb les mentores de guió i les tutores de producció, amb les quals es donarà continuïtat a l’acompanyament a través de sessions individuals que tindran lloc de desembre a febrer a El Modern. Centre Audiovisual i Digital de Girona. Durant aquests tres mesos, a més de continuar avançant en el guió, els participants podran traçar amb l’ajuda de l’equip el mapa més adient per moure’s a través del laberint de la indústria audiovisual. Tothom elaborarà un dossier del seu projecte, així com un calendari de convocatòries de desenvolupament. I, si el projecte està prou madur, les tutores els posaran en contacte amb els productors que considerin que encaixen més amb aquest.

Girona, epicentre creatiu

Segons ressalten els organitzadors de Push Lab, l’aposta per Girona es fa buscant la descentralització: “el territori escollit per aquesta reivindicació és la província de Girona, amb un gran potencial dintre del món audiovisual”.

Push Lab compta amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals i la col·laboració de l’Ajuntament de Girona a través d’El Modern, la Universitat de Girona a través de l’Eram, el Cifog i el Cinema Truffaut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Mor Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt
música

Salvador Sobral clourà la 20a edició de l’(a)phònica amb un concert gratuït

banyoles
MÚSICA

Beth Gibbons, bellesa i dolor al Primavera Sound

BARCELONA