Cultura aprova el projecte de rehabilitació de l'Alfolí de la Sal

També dóna llum verd a les obres de restauració de la casa natal de Dalí

L'Alfolí de la Sal data del 1697 i estarà destinat a usos culturals (museu, centre de conferències i arxiu històric). Les obres de reforma de l'edifici, que està previst que comencin aquest estiu, costaran uns 300.000 euros, dels quals la meitat provindran de l'1% cultural.

La comissió també va aprovar el projecte de reforma de la casa natal del pintor Salvador Dalí, al número 6 del carrer Monturiol de Figueres, que està pressupostat en 2,3 milions d'euros. El projecte museològic d'aquest equipament preveu oferir al visitant la coneixença de «l'atmosfera i la vinculació de l'infant Dalí amb la Figueres que està a cavall dels segles XIX i XX», segons un comunicat fet públic ahir per l'Ajuntament de Figueres, promotor de l'obra.

La comissió de patrimoni va aprovar també el projecte d'obres d'ordenació, senyalització, informació dels vestíbuls i millora en l'accessibilitat de l'entrada de la Casa de Cultura de Girona. Aquest projecte havia estat refusat una primera vegada a causa de la naturalesa dels materials emprats i de l'impacte estètic, i, després d'algunes modificacions, la comissió n'ha informat positivament.

El mateix tràmit van complir els projectes de reforma dels castells de Llers i Sant Pere de Ribes, promoguts pels ajuntaments respectius, tot i que en el segon cas també hi ha intervenció directa del servei de Monuments de la Diputació de Girona.

Miquel Sitjar, director dels serveis territorials de Cultura, va explicar ahir que la comissió ha comminat el Bisbal de Vic i el Monestir de Ripoll a reparar la teulada de la capella de la Congregació, que fa tres setmanes es va esfondrar parcialment. La capella, tancada al públic, és d'estil gòtic i data dels segles XIV-XV. Sitjar va mostrar ahir la seva «preocupació» per l'estat del monument i va advertir que era «obligació de la comissió» assenyalar als responsables de la capella que l'apuntalin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen