Cultura

TV3, líder per pallissa

El primer canal de la televisió pública catalana fa un 15,7% de quota de pantalla el mes de maig i deixa enrere Tele-5, que el tanca amb un 12,6%

El pas a la televisió digital terrestre (TDT) li prova bé, a TV3, que veu com la seva proposta, que inclou una quantitat notable de programes amb cara i ulls, una circumstància que no és fàcil de trobar a la resta de canals, rep el suport d'una audiència que en bona part li és fidel i que, en alguns casos, s'afegeix a la seva proposta.

Segons les dades de l'empresa de mesuratges Kantar Media, el primer canal de la televisió catalana ha tancat el mes de maig amb una quota de pantalla del 15,7 per cent, que supera en un punt el registre amb què va saldar el mes d'abril.

Darrere seu, com ja va passar el mes passat, hi ha Tele-5, que puja quatre dècimes però que es manté a molta distància del registre del primer canal de la televisió pública catalana.

Una altra conseqüència de la velocitat de creuer que sembla haver assolit la TDT té a veure amb el distanciament creixent que estableixen les privades petites, La Sexta i Cuatro. Tot i que el canal del sis verd i blanc promogut per Mediapro va ser l'últim d'arribar, ha fet força forat i s'ha fet seva una part significativa del públic que, fins aleshores, havia estat captiu del canal en obert de Prisa, que havia estat la seva competència.

Pel que fa al llistat dels programes més vistos al llarg del mes de maig, no hi ha lloc per a la sorpresa: tot el que té a veure amb el futbol es manté en una posició de preeminència.

Com a més vist hi ha una edició del Crackòvia, el programa que revisa l'actualitat futbolística en clau d'humor i que obté unes quotes de pantalla espectaculars, i la llista dels deu més seguits acull, a més, tres retransmissions futbolístiques, el Hat trick campions del Barça com a campió de Lliga i Esports club.

L'únic trau al poder del futbol el fa el bàsquet, que du a un bon lloc el partit entre el FC Barcelona i l'Olympiacos.

En l'àmbit estatal, el canal més vist ha estat TVE-1 -15,7 per cent de quota de pantalla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro