Cultura

El govern declara d'interès nacional quatre festes catalanes

Les celebracions escollides són la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera de les Borges del Camp, Les Santes de Mataró, el Carnaval de Vilanova i la Geltrú i la Festa Major de Vilafranca del Penedès

La Generalitat ha acordat avui declarar d'interès nacional quatre festes catalanes, dues de les quals són noves declaracions i dues corresponen a reclassificacions per tal d'adaptar-les a la normativa actual. S'ha declarat festa tradicional d'interès nacional la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera de les Borges del Camp, mentre que Les Santes de Mataró ha estat declarada festa patrimonial d'interès nacional.

Al mateix temps, també s'han reclassificat com a festes patrimonials d'interès nacional el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, declarat festa tradicional d'interès nacional l'any 1985, i la Festa Major de Vilafranca del Penedès, declarada festa tradicional d'interès nacional l'any 1991.

D'altra banda, el govern també ha declarat element festiu patrimonial d'interès nacional el Ball de Diables de les Borges del Camp i el Ball del Bo-bo de Monistrol de Montserrat.

A partir d'ara, aquestes festes i balls constaran en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.