cultura

El Pablo Casals vol fer el cim

La 59a edició del festival de Prada es dirà ‘Les sommets de la musique de chambre' i oferirà un concert al Canigó, a 2.150 metres d'altitud, i als monestirs de Serrabona i Sant Martí del Canigó

El festival de música de cambra de Prada és un dels més antics del món. Enguany tindrà lloc del 26 de juliol al 13 d'agost la seva cinquanta-novena edició. Any rere any el programa reuneix les més grans figures de la música de cambra sota el nom de Pablo Casals. En cinquanta-nou anys no hi ha hagut manera que els organitzadors acceptin d'anomenar el mestre del Vendrell amb el seu nom, Pau Casals. Qüestions onomàstiques a part, el festival d'enguany manté el nivell d'excel·lència pel qual és conegut arreu del món.

Michel Lethiec, clarinetista i director artístic, acompanyat d'Anne-Marie Brun, responsable de Cultura de l'Ajuntament de Prada, van presentar a l'FNAC de Perpinyà les novetats d'aquesta edició, que porta el nom de Les sommets de la musique de chambre. Aquests cims o altures s'han d'interpretar, segons Lethiec, “des del punt de vista artístic i geogràfic”. Si el festival, des dels seus inicis, ha tingut el monestir de Sant Miquel de Cuixà com a centre de referència i de concerts, enguany s'hi afegeixen el priorat de Serrabona i l'abadia de Sant Martí del Canigó. El punt més elevat del festival, des d'un punt de vista geogràfic, serà el refugi dels Cortalets al Canigó, a 2.150 metres d'altitud, on el 31 de juliol a les cinc hores i vint-i-dos minuts “cinc instruments de vent interpretaran una serenata a la sortida del sol”.

El director artístic del festival va voler assenyalar que el festival “està ben integrat a l'entorn local i contribueix a valorar la regió”. En el festival d'enguany “per respecte i homenatge a la catalanitat de Casals” s'inclouran obres de Montsalvatge i Granados, així com obres inèdites “a França” del mestre Casals. El nom del festival, però, continuarà sent el de Pablo Casals.

El programa detallat del festival es pot trobar a www.prades-festival-casals.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA