Cultura

Monstres a escena

Sol Picó porta al Grec una reflexió sobre el cantó fosc de l'home amb l'espectacle ‘Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya'

El muntatge està basat en ‘Les amargues llàgrimes de Petra von Kant', de Fassbinder

La coreògrafa i ballarina Sol Picó posarà a escena a partir d'aquest dijous al Grec Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya, un muntatge basat en bona part en Les amargues llàgrimes de Petra von Kant, l'obra teatral que va escriure el 1971 Rainer W. Fassbinder i que el mateix cineasta alemany va traslladar al cinema un any després.

El text de Fassbinder va arribar a les mans de Picó en un moment en què començava a preparar l'espectacle a partir de la teoria “que la falta d'amor a la infància pot produir monstres, persones que guarden a la nevera un cadàver que han esquarterat”, explica. De la reflexió, doncs, sobre la “monstruositat humana” i de la coneixença dels personatges del film de Fassbinder, la coreògrafa alcoiana ha creat i dirigit aquest espectacle, en el qual ella no participa com a ballarina.

De fet, Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya (provocador títol del qual l'espectador traurà l'entrellat quan vegi l'espectacle) no és exclusivament un espectacle de dansa, atès que el text hi és molt present. Sol Picó va descobrir a El ball, el muntatge del TNC que Sergi Belbel va dirigir la temporada anterior, “com la paraula i el moviment poden ajudar a contar millor les coses”. Aquí, l'actriu madrilenya Maru Valdivieso porta el pes dels diàlegs a través de la seva encarnació del personatge de Petra. L'acompanyen la també actriu Vanessa Segura i cinc ballarins de la companyia de Picó. L'espectacle no és de circ, però en té l'aire. L'escenografia representa les bambolines d'un circ atrotinat, i els ballarins han treballat algunes tècniques circenses, com ara la del pal xinès.

L'obra, que es va estrenar fa uns dies al Teatre Fortuny de Reus, es representarà al Teatre Lliure de Gràcia a partir d'aquest dijous i fins al 3 de juliol, en el marc del festival Grec. Acabada d'arribar de Londres amb la seva companyia i El llac de les mosques, Sol Picó farà gira amb l'espectacle al Festival Itàlica de Sevilla, al de Ribadavia (Vigo), a Terrassa i a Tàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA