cultura

música

Concerts a la Ruta del Cister a partir del 16 de juliol

El cicle arrencarà al monestir de Poblet amb l'actuació del cor d'homes O Vos Omnes

La setena edició del cicle Concerts d'Estiu a la Ruta del Cister començarà el 16 de juliol (21 h) al monestir de Poblet (Conca de Barberà) i tindrà com a protagonistes el cor d'homes O Vos Omnes. Una formació que basa el seu repertori en la missa paròdia, un tipus de composició molt habitual durant el Renaixement europeu, en què el compositor feia servir material musical ja existent per construir una nova música.

La segona sessió del programa se celebrarà a Santes Creus, el 22 de juliol (22 h) amb August Tharrats Blues-Swing Reunion, “un concert exclusiu”, com l'ha qualificat l'organització, que permetrà escoltar la música en el gènere de swing i blues que es fa al nostre país. És per aquesta raó que l'espectacle reunirà grans músics que formen o han format part de les més emblemàtiques bandes sorgides a Catalunya durant els últims quaranta anys amb els quals interpretarà un repertori format per clàssics popularitzats per Louis Armstrong, Count Basie i Billie Holiday. Centrarà el concert en obres fetes entre els anys 20 i 40 del segle passat i tot fent un recorregut que va de New Orleans a Chicago.

El cicle de concerts continuarà el dia 30 de juliol (22 h) a Santes Creus amb Mazoni, que presentarà el disc Fins que la mort ens separi, un treball que apareix en el moment més àlgid d'aquest músic empordanès.

A la Ruta del Cister hi haurà més concerts, seran el dia 6 d'agost (20 h), al monestir de Vallbona de les Monges, on actuaran Susan Neves (soprano) i Graham Lister (piano); el dia 13 d'agost (22 h) a Santes Creus, amb The Jackson Singers (gospel); el dia 14 d'agost (20 h) a Bellpuig amb Amadeu Casas (jazz i blues), i el 20 d'agost (20 h) a Vallbona de les Monges amb Josep Domènech Trio i Lluís Castan (jazz). El cicle l'organitza el Museu d'Història de Catalunya i Batall Produccions s'ocupa de la direcció artística. El preu dels concerts oscil·la entre els 15 i els 20 euros i per als menors de set anys l'entrada és gratuïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.