cultura

El pla especial de Breda, en suspens

la Comissió de Patrimoni de Girona va deixar el pla especial de Breda en suspens en la seva darrera reunió, malgrat fer-ne una valoració positiva, segons el director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida. El pla, que ha de servir per protegir el nucli històric de la població, determina tres graus de protecció, però pretenia fer un pla director per la zona del monestir, la qual cosa deixa sense sentit l'objectiu del pla especial, una figura creada per tal que els municipis mateixos decideixin en casos d'obres en monuments catalogats, sense haver de passar per la comissió. La comissió demana que es facin informes arqueològics, que es completi l'estudi de la zona i que s'incorpori al pla especial. D'altra banda, la comissió també va aprovar el projecte de restauració d'un sector de la muralla i la torre de defensa del monestir de Sant Quirze de Colera, així com un projecte de reformes al Castell de Benedormiens de Platja d'Aro; la reparació urgent d'una coberta de la Canònica de Vilabertran que està força deteriorada, així com part de la coberta i del campanar de l'església de Sant Feliu del Bac, a la Vall de Bianya, un projecte al qual la comissió també ha donat llum verd.

La comissió tenia sobre la taula, però no la va debatre, una consulta de l'Ajuntament de Figueres sobre el projecte de reforma de l,'antic convent dels Caputxins, que s'ha de convertir en una sala polivalent d'arts escèniques. Al convent s'hi han trobat unes pintures de les quals se'n desconeix la importància, de manera que el Centre de Restauracions de Béns Mobles de Catalunya, a Valldoreix, les analitzarà i determinarà si tenen o no valor patrimonial, determinant si s'han de conservar o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella