Móra d'Ebre tindrà un centre d'interpretació sobre les civilitzacions de l'Ebre

Costarà més d'un milió d'euros, que pagarà l'Estat al 100%

El nou centre d'interpretació es construirà a l'antiga fàbrica tomaquera de Móra d'Ebre, situada al costat del riu i el camí de sirga per on passa el GR-99, i just davant de l'Aubadera, una zona natural que mira al riu. L'equipament tindrà una superfície total construïda de 570 m², repartits en dues plantes. A la planta baixa, hi haurà un auditori i sala d'audiovisuals de 100 m² i capacitat per a 100 persones, una sala d'exposicions de 84 m² i diversos equipaments. La primera planta acollirà el centre d'interpretació i tindrà una terrassa i un mirador amb vistes a l'Ebre. El projecte museístic encara no està redactat però l'objectiu del centre, segons va avançar ahir el regidor de Cultura de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, serà divulgar «el gran paper que ha tingut l'Ebre en la història, com a bressol i eix de civilitzacions». Concretament es parlarà des dels ibers i els romans fins a la conquesta napoleònica, amb un èmfasi especial en la presència sarraïna quan l'Ebre era la frontera entre el món cristià i el musulmà.

Les previsions són que les obres puguen començar aquest estiu. «Ara tot depèn de nosaltres», va dir Duran, que va precisar que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ja ha aprovat el projecte executiu de l'obra, que té un pressupost superior al milió d'euros. De fet, serà l'Estat qui finançarà al cent per cent el projecte, inclòs en el programa Agua, ja que aquest centre és una de les obres alternatives al transvasament de l'Ebre, derogat l'any 2004.

«És una actuació important per al nostre municipi ja que consolida la nostra aposta pel desenvolupament turístic i cultural de Móra d'Ebre», va manifestar el regidor de Cultura, que va precisar que els altres eixos d'aquesta aposta són el castell i el centre d'interpretació carlí, que es va posar en marxa fa uns mesos, i el futur centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre, sobre el pas del riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt