cultura

La Casa Cantonera d'Algemesí acull la presentació d'un llibre

Un nombrós públic interessat ha participat de l'activitat originada arran la publicació de “Karicies.com” de Rosa Sanchis

La Casa Cantonera va acollir la presentació de Karicies.com. Però aquest llibre no anava de sexe?, una recopilació publicada per Edicions96 d'entrades i comentaris al voltant de l'educació afectivosexual publicades al bloc “Karicies.blogspot.com”, de la professora de l'IES Isabel de Villena, Rosa Sanchis.

Aquest bloc va guanyar el premi Soler i Godes d'Experiències Pedagògiques a l'Escola, l'any 2010, tot i que l'autora, professora de Valencià: llengua i literatura, fa més de quinze anys que treballa la sexualitat amb el seu alumnat de Secundària i Batxillerat. Amb Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona, va guanyar el Premi Rosa Sensat de Pedagogia 2006 i, amb aquest bloc abans esmentat, ha iniciat una nova línia de treball en educació afectiva i sexual, a la qual incorpora textos i llenguatges propers a la cultura popular adolescent: cançons, sèries, pel·lícules, esdeveniments de les xarxes socials, etc.

El llibre està subdividit en cinc apartats temàtics sobre els quals tracten les diferents entrades al bloc, així com els comentaris dels i les alumnes: educació, prevenció, amor, xics i xiques.

A la presentació hi van participar, a més de l'autora, Anna Oliver, de l'agrupació Dones Juristes d'Alzira, així com també Hèctor Casero i Marta Moreno, ambdós antics alumnes, que van elogiar la tasca feta per la professora, que ha aconseguit tractar els temes afectivosexuals de manera transversal a l'assignatura, mitjançant l'anàlisi de notícies i articles als quals apareixien temes com ara la discriminació, la igualtat o la identitat sexual, entre d'altres.

L'autora, per la seua banda, defensa que hi ha una gran carència del tractament d'aquests temes al sistema educatiu i una gran desinformació entre els adolescents; aquest és el motiu principal pel qual ha decidit integrar-lo al seu currículum i el motiu pel qual els seus alumnes n'estan tan agraïts i hi participen activament al bloc.

Tot plegat una experiència d'aula que demostra que, en temes d'igualtat sexual encara hi ha moltíssima feina per fer i que el tractament d'aquests a les aules, sempre des del respecte, l'educació i la professionalitat és tan necessari com urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Més capacitat per acollir fons documentals al futur arxiu comarcal de la Conca

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala